ליקריץ - במבליק ביתיליקריץ או במבליק? מה זה משנה! קבלו מתכון מדליק וטעים להכין את הממתק הזה בבית!
המתכון קל ופשוט עם סרטון הדרכה אבל שימו לב, כדי שיצא לכם מוצלח, תצטרכו להצטייד במדחום לממתקים שניתן לרכוש בכל חנות אפייה ובישול.
מצרכים:80 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס סירופ תירס
1/3 כוס חלב מרוכז
קורט מלח
90 (1/2 כוס + 2 כפות) גרם קמח רגיל
כמה טיפות תמצית טעם מאכל (תות / דובדבן או כל טעם אחר)
צבע מאכל ג'ל
אופן ההכנה:1. בסיר על אש בינונית המיסו יחד: חמאה, סוכר, סירופ תירס, חלב מרוכז ומלח עד להמסה של כל החומרים. המשיכו לבשל תוך כדי ערבוב עד שהמסה מגיעה ל 120-123 מעלות.
2. הסירו את הסיר מהאש, הוסיפו את הקמח וערבבו.
3. הוסיפו תמצית טעם וצבע מאכל וערבבו.
4. שפכו את המסה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ושטחו בעזרת מרית. השאירו את התבנית בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה להתקררות.
5. לאחר חצי שעה, חלצו את הליקריץ מהתבנית וחתכו לרצועות דקות. סובבו כל רצועה על מנת להעניק לה את המראה המסובב.