עוגיות מזלמכירים את עוגיות המזל שמקבלים במסעדות סיניות? עכשיו תוכלו להכין עוגיות כאלה בעצמכם עם פתקים שאתם תרשמו.
הנה הסבר + הדרכה מצולמת איך עושים את זה.
מצרכים:3 חלבונים גודל L
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס חמאה מומסת
1/4 כפית תמצית שקדים
1/4 כפית תמצית וניל
3 כפות מים
1 כוס קמח
אופן ההכנה:1. במיקסר מקציפים יחד חלבונים עם סוכר עד שהקצף הופך ללבן.
2. מוסיפים: חמאה מומסת, תמצית שקדים, תמצית וניל ומים וממשיכים להקציף עוד קצת.
3. מוסיפים קמח ומערבבים. העיסה צריכה להיות סמיכה דומה לתערובת של פנקייק.
4. בעזרת כף יוצרים עיגולים על תבנית אפייה, מומלץ לאפות רק 3 עוגיות בכל פעם כי אחרי האפייה צריך לעצב את הצורה בזריזות.
5. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות 7-8 דקות עד שהשוליים מזהיבים.
6. מוציאים את התבנית מהתנור ועובדים בזריזות: מקפלים כל עוגייה לשניים. באמצע כל עוגייה מכניסים פתק. מניחים את העוגייה על צד הספל כדי לעצב את הצורה של עוגייה מזל ולאחר מכן מניחים בתבנית מאפינס כדי לשמור על הצורה עד שלהתייבשות.