קינוח טירמיסו מושלםהקינוח האיטלקי המפורסם- טירמיסו! מתכון מצוין שמכינים בקלות ומגישים בתוך כוסות קינוח.
כשתגישו את הקינוח הזה לאורחים שלכם, הם לא יאמינו שאתם הכנתם אותו בעצמכם ולא איזה קונדיטור איטלקי....
מצרכים ל-4 כוסות גדולות:2 ביצים (קרות מהמקרר)
1/3 כוס סוכר
2/3 כוס קפה חזק (ללא חלב)
250 גרם גבינת מסקרפונה
ביסקוטים
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:1. מכינים קפה חזק ללא חלב עם כף סוכר (לוקחים כף סוכר מתוך ה-1/3 כוס של המתכון)
2. מקציפים יחד חלמונים עם יתר הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
3. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת חלקה.
4. בכלי נפרד מקציפים את החלבונים לקצף חלש (צפו בסרטון)
5. מאחדים בין שתי התערובות: לוקחים מעט מהקצף של החלבונים ומעבירים לתערובת של החלמונים והמסקרפונה ומקציפים. לאחר מכן מעבירים את התערובות של החלמונים והמסקרפונה ומעבירים לקערה עם הקצף של החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות כדי לשמור על האווריריות.
6. מסדרים את הכוסות: חוצים את הביסקוטים לגודל של הכוס וטובלים בקפה (יש לטבול צד אחד של הביסקוטי ולא את כולו), ומסדרים בכוסות. מניחים מעל את הקרם ומשטחים מעט. מניחים עוד שכבה של ביסקוטים טבולים בקפה ושוב קרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
7. לפני ההגשה מוציאים מהמקרר ומפזרים מעט קקאו מעל.