קיש פטריותמתכון מצוין לקיש פטריות שיהפוך כל ארוחה חלבית לחגיגה אמתית!מצרכים לבצק: 1 כוס קמח
100 גרם חמאה קר, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות מים קרים
מצרכים למלית:
1 סלסילה פטריות שמפניון
מעט חמאה / שמן לטיגון
1 שמנת לבישול
3 ביצים
1 כוס גבינה צהובה / קשקבל/ מוצרלה מגורדת
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חייב)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים יחד חמאה, קמח ומלח עד לקבל תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
2. לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לגודל התבנית ומסדרים בתוך התבנית עם השוליים. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מעל הבצק מניחים נייר אפייה עם שעועית יבשה (משמש כמשקולת למנוע תפיחה של הבצק).
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 כ-20 דקות.
4. בינתיים מכינים את המלית: פורסים את הפטריות לפרוסות עבות. במחבת עם מעט שמן / חמאה מטגנים את הפטריות עד להתרככות ועד שהנוזלים מתאדים. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים.
5. מוציאים את תחתי הקיש מהתנור, מסירים את המשקולת ושופכים את מלית הקיש. מחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות עד שמתקבל צבע שחום יפה.