לוזינה - ממתק אנרגיה בריאותיחטיף אנרגיה שהוא גם בריא וגם טעים בטירוף! שיתן לכם הרבה כח ואנרגיה למשך כל היום...נקדים ונאמר שהממתק הבריאותי הזה, יכול להיות מעולה לילדים להפסקות ביניים, לטיולים, או לנשנוש בריא בערב במקום ג'אנק פוד.
ולהורים - התקופה לחוצה, חגים, פסטיגלים ארוכים, כמעט שאין זמן לעשות הפסקות אוכל מסודרות, או סתם לשבת לנשנש איזה פרי או סנדוויץ שהכנו בבית .
ברגעים האלו הגוף שלנו מחסיר מעצמו את אבות המזון הבסיסיים כדי שנוכל לעבור בצורה טובה את היום ולהישאר מרוכזים לאורך כמה שיותר שעות .
בדיוק בשביל להשאיר אתכם עירניים ולתת לכם את האנרגיה הדרושה לעבור את היום ואת תקופת חג החנוכה, אני מביא בפניכם מתכון לחטיף האנרגיה המופלא הזה שניקרא "לוזינה " - ממתק עירקי עם תוספת שלי. המתכון כולל מרכיבים בריאים בלבד - אגוזים, גרעינים, דבש, קוקוס... ועוד דברים טעימים והכי חשוב בריאים וכוללים אבות מזון בריאים.
מצרכים:1 כוס דבש
10 תפוזים
4 כוסות סוכר
חצי כוס גרעיני חמניה מקולפים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
חצי כוס צנוברים (לא קלויים)
רבע כוס צימוקים
קוקוס לציפוי (לא חובה)
כפית קינמון
אופן ההכנה:1. חותכים את התפוזים לקוביות גדולות עם הקליפה. מוציאים את הגרעינים, וטוחנים במעבד מזון ומעבירים את התערובת שקיבלנו לתוך סיר.
2. אל הסיר נוסיף את הסוכר והקינמון.
כעת אנחנו יוצרים שלב ראשון של מרמלדה שהיא תהיה הבסיס לממתק הלוליזה: נבשל על אש נמוכה כחצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
3. לאחר שהתערובת מתחילה להיות עשירה עם מירקם של מרמלדה, נוסיף את שאר החומרים חוץ מהדבש: את הגרעינים, האגוזים, הצימוקים והצנוברים ונטמיע אותם על ידי ערבוב המרמלדה .
4. כעת נוסיף את הדבש ונמשיך לבשל על אש קטנה כ 3-4 דקות. לאחר מכן נוריד מהאש לצינון לפני המשך התהליך. בשלב הזה הלוזינה תתקרר מעט וזה יקל על המשך הכנת הממתק.
5. בשלב הזה אם יש לכם תבנית סיליקון זה מעולה. במידה ולא אפשרי גם תבנית רגילה - רפדו אותה בנייר אפיה ופזרו קוקוס טחון בנדיבות. אל התבנית יוצקים את העיסה הסמיכה של הלוזינה ומעל מפזרים שוב קוקוס בנדיבות. מה שנותר הוא לצנן לפני אכילה ולכן נכניס למקרר למשך כ 10 שעות.
מתכון באדיבות סער אהרוני
"המטבח של אהרוני"