עוגת גבינה ותותים ללא אפייהתשכחו מכל המתכונים שיש לכם לעוגות גבינה, כי המתכון הזה הולך לשנות לכם את החיים:)
העוגה הכי טעימה שיש, ויותר מזה - הכי קלה ופשוטה להכנה!
מצרכים לשכבת הביסקוויטים:1 שרוול עוגיות פתי בר
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
מצרכים לשכבת הקרם:1 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס חלב
250 גרם גבינה לבנה 9%
מצרכים לשכבת התותים:3 כפות ריבת תותים (אמתית עם חתיכות פרי גדולות)
3 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:1. מערבבים את החלב ותמצית הוניל בקערית שטוחה. טובלים את הפתי בר בחלב ומסדרים בתבנית.
*למראה חגיגי יותר, סדרו את הפתי בר בתבנית זכוכית עגולה ושקופה. מסדרים את הפתי בר מהמרכז ובצדדים שוברים מעט לחתיכות קטנות יותר כדי שיכנסו לתבנית העגולה.2. מכינים את הקרם: מקציפים יחד שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וחלה לקצפת יציבה. לאחר ההקצפה מוסיפים את הגבינה בתנועות קיפול עדינות.
3. מסדרים את השכבות: מעל שכבת הפתי בר מורחים מחצית מכמות הקרם, מסדרים שכבת פתי בר נוספת ומעל את יתר הקרם.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
4. לאחר הקפאה של חצי שעה מכינים את שכבת התותים - בקערה קטנה מערבבים יחד ריבה ומים רותחים עד שהריבה מתרככת ונוחה למריחה על העוגה. מוציאים את העוגה מהמקפיא ושופכים מעל את שכבת התותים.
5. מעבירים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה.