נכון שזה נראה מסובך להכין לחם לבד... אבל הרי לכם מתכון קל ופשוט להכנה ואף אחד לא יאמין שעשיתם את זה לבד! אפשר להכין מהבצק לחם גדול, לחמניות או כל דבר שרוצים...מצרכים1 קילו קמח50 גרם שמרית4 כפות סוכר3/4 כוס שמן (אפשר גם שמן זית)2 כפות חומץ2 כוסות מים פושרים1 כף מלח1 ביצה + 1 כפית שמן זית להברשת הלחםאופן ההכנה1. מכניסים את כל החומרים למעט המלח לתוך קערה גדולה ומערבבים כ-2 דקות2. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב3. לשים היטב את הבצק בידים עד שנהיה חלק וגמיש4. יוצרים מהבצק צורה של כדור, מניחים בתוך קערה גדולה ומכסים בניילון נצמד. בזמן זה הבצק תופח, יש לתת לו לתפוח כ-45 דקות.5. בעזרת מבוגר מחממים תנור ל-160 מעלות6. יוצרים את הצורה ללחם איך שאנחנו רוצים- כדור/ לחמניות/ צמה וכו' ומסדרים על תבנית אפיה7. מורחים את הלחמים בביצה עם שמן הזית ובעזרת מבוגר מכניסים לתנור8. זמן האפיה לוקח בין 45 דקות לשעה. בעזרת מבוגר יש לבדוק מידי פעם את צבעו של הלחםטיפ!אפשר להוסיף ללחם כל תוספת שרוצים: זיתים, בצל מטוגן, עגבניות מיובשות, תירס, אגוזים וכו', זה הופך את הלחם למעניין הרבה יותר...