למי שקצת נמאס לאכול סופגניות בחנוכה ורוצה משהו מלוח... לביבה זה הדבר בשבילכם! גם לשמור על מנהגי חנוכה וגם זה טעים!מצרכים:4 תפוחי אדמה גדולים3 גבעולים בצל ירוק3 ביצים1/2 כוס קמחמלח ופלפל לפי הטעםשמן לטיגוןאופן ההכנה:1. בעזרת מבוגר קולפים את תפוחי האדמה, מגרדים בפומפיה ולאחר מכן סוחטים אותו מעט בידים.2. בעזרת מבוגר חותכים את הבצל הירוק לחתיכות קטנות3. מכניסים את התפוח אדמה המגורד והבצל הקצוץ לקערה, מוסיפים -את הביצים, הקמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהעיסה נהיית אחידה.4. בעזרת מבוגר מחממים שמן במחבת.5. כאשר השמן חם, בעזרת 2 כפות לוקחים מעט מהעיסה ובעזרת מבוגר מכניסים לתוך השמן.6. מטגנים מספר דקות מכל צד עד שהלביבות מזהיבות, מוצאים בזהירות ובעזרת מבוגר לתוך צלחת עם נייר סופג.