שושני תפוחים לראש השנההקינוח הכי פשוט שתעשו אי פעם... אבל דווקא הוא זה שירשים את כולם! מבטיחים!מצרכים לכ-20 שושנים:4 דפי פילו
תרסיס שמן
4 תפוחים אדומים בגודל בינוני
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:1. שוטפים את התפוחים היטב ומסירים את הליבה (משאירים את התפוחים שלמים).
2. פורסים את התפוח לפרוסות דקות (עיגולים שלמים).
3. בסיר מבשלים יחד על אש קטנה סוכר, מים ומיץ לימון. כשהסוכר נמס, מכניסים את פרוסות התפוחים וממשיכים לבשל כ-5 דקות לריכוך התפוחים.
4. כשהתפוחים רכים (אך שומרים על צורתם), מסירים מהאש ומוציאים את התפוחים (שומרים את הסירופ לשלב מאוחר יותר).
5. פורסים דף פילו מופשר ומרססים היטב בשמן. מניחים מעל דף פילו נוסף.
6. פורסים את הדף הכפול לרצועות ארוכות. לאורך הרצועה מסדרים בשורה טבעות תפוחים ומקפלים את הבצק פילו לחצי (כך שנוצר כמו כיס ובתוכו תפוחים שמבצבצים מעט). מגלגלים את הרצועות לצורת שבלול / שושנה ומכניסים לתבנית מאפינס משומנת.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
8. כשהשושנים יוצאות מהתנור, ניתן להבריש בסירופ סוכר שהשארנו בצד. *חשוב שהמאפה יהיה חם והסירופ יהיה בטמפרטורת החדר.