מרק קובה כשר לפסחאצלנו במשפחה זה מרק קבוע בחג הפסח! הקובה עצמו עשוי מאורז טחון כך שהוא כשר לפסח (לאוכלי קטניות) וברגע שתכינו אותו פעם אחת תאמצו את המתכון הזה לכל השנה. מצרכים:
לקובה:1/2 קילו אורז טחון (קונים אותו כבר טחון בחנויות תבלינים)
1 כוס מים
1 כפית מלח
1/2 קילו בשר טחון (קר מהמקרר)
למילוי:1/2 קילו בשר טחון
1 בצל גדול
2 כפות שמן
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
למרק:1 כף שמן
1 בצל
2 שיני שום
4 כפות רסק עגבניות
3 עלי דפנה
5 גרגירים פלפל אנגלי
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל
מים
אופן ההכנה:1. מתחילים בהכנת המילוי: במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר הטחון (1/2 קילו) וממשיכים לטגן עד שהבשר משחים. לקראת הסוף מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וממשיכים לערבב.
2. בקערה מערבבים את המצרכים של הקובה: אורז טחון, מים ומלח ולשים מעט בידיים עד לקבלת בצק דביק ומשאירים למנוחה של 10-15 דקות. לאחר המנוחה מוסיפים את הבשר הטחון הטרי (לא זה שטיגנו) לשים היטב ויוצרים בצק נעים ורך.
3. ממלאים את הקובות: לפני שמתחילים למלא חשוב שהתערובת של הבשר תתקרר לחלוטין! לאחר מכן מרטיבים מעט את הידיים ולוקחים כדור אורז ומשטחים אותו על היד. מניחים במרכז ממילוי הבשר וסוגרים בחזרה לצורת כדור. (הקפידו למלא יחסית הרבה בשר כדי שיהיה יחס שווה בין האורז לבשר שבפנים).
*בשלב זה ניתן להקפיא את הקובות על מגש (למספר חודשים) ולהוציא בכל פעם כמות שרוצים למרק, אין צורך להפשיר)
4. מכינים את המרק: בסיר עמוק מחממים שמן ומטגנים בצל קצוץ לשקיפות. מוסיפים שום כתוש ורסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים מים עד 3/4 גובה של הסיר.
מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל, מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עוד כ-15 דקות. לאחר מכן מכניסים את הקובות למרק לכ-10 דקות עד שהן מתחילות לצוף ונהיות רכות.
(שימו לב: לא להמשיך לבשל את הקובות במרק אחרי שהן מוכנות כדי שהמרק לא יסמיך מהאורז)