חומוס ביתיקבלו מתכון מעולה לחומוס ביתי, כי אחרי הכל אין כמו חומוס מחומרים טריים שמכינים בבית...מצרכים:2 כוסות גרגירי חומוס יבש
1 כוס טחינה גולמית
1 כפית מלח
3 שיני שום
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מים קרים
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:1. מכניסים את החומוס היבש לתוך קערה וממלאים במים, משאירים כך להשריה למשך לילה שלם.
2. לאחר ההשריה מעבירים את החומוס לסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מסננים את המים ושוב פעם ממלאים מחדש ומבשלים עד שהחומוס רכים.
3. מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים למעבד מזון וממלאים עד 3/4 גובה ממעבד המזון, הגרגירים שנותרו שומרים בצד לקישוט.
4. טוחנים את הגרגירים, מוסיפים כוס טחינה גולמית וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים מלח ושיני שום וטוחנים במעבד מזון.
6. מוסיפים: מיץ לימון ומערבבים, מים ומערבבים ולבסוף שמן זית ומערבבים. טועמים ואם חסר משהו ניתן להוסיף - מלח /לימון / שום.
*הצעת הגשה: לסדר חומוס בצלחת, לפזר מעל גרגירי חומוס מבושלים, לבזוק פפריקה מתוקה ולזלף שמן זית מעל.