עוגת ביסקוויטים עוגת ביסקוויטים קלאסית שכולם אוהבים... היא פשוטה להכנה ותמיד כיף שיש אותה במקרר!מצרכים2 חבילות (שרוולים) עוגיות פתי-בר
2 שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
2 קופסאות אינסטנט פודינג וניל
מצרכים לציפוי שוקולד:1/2 קופסה שמנת מתוקה
1 חבילת שוקולד מריר או חלב
אופן ההכנה:1.
בעזרת מבוגר מקציפים יחד את 2 קופסאות שמנת ,2 כוסות חלב ו-2 אינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
2. שופכים כוס חלב לתוך צלוחית עמוקה אך רחבה.
3. טובלים כל פתי בר בחלב לשנייה- שתיים ומסדרים שכבה אחת של ביסקוויטים בתבנית מרובעת / מלבנית.
4. יוצקים מחצית מהקרם על השכבה הראשונה של הביסקוויטים.
5. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים על הקרם (לאחר שטבלנו גם אותם בחלב)
6. יוצקים את יתר הקרם על השכבה השנייה של הביסקוויטים ומיישרים.
7.
בעזרת מבוגר, ממסים את השוקולד והשמנת יחד במיקרוגל ומערבבים יחד היטב עד שנהיה רוטב שוקולד מבריק ואחיד.
8. שופכים את רוטב השוקולד על הקרם.
9. את העוגה מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות לפני ההגשה.
טיפ! אם בא לכם קצת טעם של קפה... הוסיפו כפית אבקת נס קפה לחלב בו אתם טובלים את הביסקוויטים.
בנוסף, במקום ציפוי השוקולד ניתן לבזוק אבקת קקאו.
ואם אתם רוצים להפוך את העוגה למרשימה יותר, פשוט הכינו אותה בתבנית עגולה (כמו בתמונה)! מכינים בדיוק אותו הדבר רק שאת הפתי בר שוברים קצת כדי שיתאימו לתבנית (זה לא יהיה ממש ישר, וזה בסדר אם הפתי בר עולים קצת אחד על השני או אם יש קצת חורים, בתוצאה הסופית אף זה לא יורגש)