פאי תפוחים וקראמבלמתכון מעולה לפאי תפוחים עם קראמבל שכיף לאכול כל השנה (ולא רק בראש השנה) עם גלידת וניל ליד... מצרכים לקלתית בקוטר 26:100 גרם חמאה
150 גרם קמח (כוס + כף)
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
מצרכים למלית:6 תפוחים ירוקים
50 גרם חמאה
1 כף מיץ לימון
1 כף סוכר חום
1/2 כפית קינמון
מצרכים לקראמבל:1/2 כוס קמח
3/4 כוס שקדים טחונים
1/4 כוס סוכר חום
50 גרם חמאה קרה
אופן ההכנה:1. מכניסים את כל מצרכי הקלתית למעבד מזון למעט החלמונים. מעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך 30 דקות.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לגודל התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומסדרים את השוליים.
4. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומקררים לעוד 15 דקות נוספות.
5. מוציאים את הקלתית מהמקרר ומניחים עליה נייר אפייה ומעליו קטניות יבשות (המשמשות כמשקולת) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
6. בינתיים מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
7. מעבירים את התפוחים למחבת עם תחתית עבה ומבשלים על הגז עם יתר מצרכי המלית כ-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים.
8. מכינים את הקראמבל: במעבד מזון מעבדים יחד את כל המצרכים עד לקבלת תערובת פירורית.
9. מוציאים את הקלתית מהתנור, ממלאים את הקלתית במלית התפוחים ומעל מפזרים את הקראמבל. מכניסים לתנור למשך 15 דקות נוספות עד להזהבה.
**מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל בצד.