שטרודל תפוחיםמתכון מעולה לשטרודל תפוחים מבצק פילו שמכינים תוך 5 דקות! קינוח מושלם לסיום ארוחת החג...
*מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל בצד.
מצרכים:4 דפי פילו
כפית חמאה / מחמאה
3 תפוחים ירוקים
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
2 כפות מיץ לימון
1 כף פירורי לחם
אבקת סוכר לאחר האפייה
אופן ההכנה:1. מפשירים עלי פילו ע"פ הוראות היצרן.
2. קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
3. במחבת ממסים חמאה ומוסיפים את התפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון - מבשלים מספר דקות לריכוך התפוחים.
4. פורסים דף פילו ומרססים בתרסיס שמן ומעליו מניחים עוד דף. כך ממשיכים ארבעה דפים אחד על השני ובין כל דף לרסס בשמן.
5. בשכבה האחרונה מפזרים על הדף פירורי לחם ולאחר מכן את המלית המוכנה. מגלגלים לרולדה ומרססים היטב בשמן.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות עד להזהבה.
7. לאחר האפייה בוזקים אבקת סוכר ומגישים. מומלץ להגיש עם כדור גלידה וניל.