עוגת שוקולד בצורת ארטיקקינוח פשוט וקל להכנה שילדים מאוד אוהבים!
עוגת בראוניז נימוחה בצורת ארטיק.
מצרכים ל-15 ארטיקים:2 חפיסות שוקולד מריר
1 כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס + 1 כף קמח רגיל
לציפוי:2 חפיסות שוקולד מריר / חלב / לבן
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:1. ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי -להסבר
לחצו כאן.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב.
3. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם) ותמצית הוניל וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
5. מעבירים לתבנית מלבנית בגודל בינוני ומשהים מחוץ לתנור כ-15 דקות.
6. לאחר 15 דקות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
7. מצננים את הבראוניז, משחררים מהתבנית והופכים על נייר אפייה / קרש חיתוך. חותכים את הבראוניז ל-15 מלבנים בגודל שווה. במרכז כל בראוני נועצים מקל ארטיק.
8. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד ושופכים על הבראוניז כאשר את הסוף של הבראוניז משאירים ללא שוקולד. לפני שהשוקולד מתקרר, מפזרים סוכריות צבעוניות.