מלחמות ישראל
כמו לכל מדינה, גם למדינת ישראל שלנו היו אויבים בעבר ויש אויבים גם כיום.
מהו בעצם אויב? אויב זה גורם שלא רוצה בטובתך, רוצה לפגוע בך ולגרום לך נזק.
אויב יכול להיות אדם אחד, קבוצה של אנשים וגם בכלל לא אנשים, לדוגמא:
1. האריה הוא האויב הגדול ביותר של הג'ירפה.
2. התעשייה והבנייה הם האויב הגדול ביותר של הסביבה. טוב, אז לאחר שהבנו מהו אויב, לפני שניגש לנושא אנו צריכים לדעת מהי מלחמה. אז מהי מלחמה?
מלחמה היא כמו ריב בין שני צדדים (גורמים) או יותר, כאשר הצדדים יכולים להיות אנשים בודדים, קבוצות אנשים, שבטים או עמים וכו'...
במלחמה כיום משתמשים בכלי נשק, כדי שלא יהיה מגע ישיר בין אנשים, למרות שכיום יש עדיין מלחמות שנלחמים בהן במגע ישיר.
במדינת ישראל המגנים עלינו נקראים צה"ל - צבא ההגנה לישראל, הצבא שלנו הוא בין הצבאות החזקים בעולם ולכן אין לנו ממה לחשוש. אחרי שהבנתם את כל מה שצריך, בואו ניגש לנושא.
מלחמות ישראל! מאז הקמתה של מדינת ישראל בשנת 1948 היו למדינת ישראל 7 מלחמות שכדאי שתדעו עליהן קצת:
1.
מלחמת העצמאות שהייתה בין השנים 1947 ל-1949, במלחמה נלחמה מדינת ישראל שלנו נגד מצרים, סוריה, ירדן, לבנון, עיראק וערב הסעודית וארגונים ערבים צבאיים נוספים. כן, כן, לא תאמינו מדינה אחת קטנה נגד שש מדינות גדולות, מעטים מול רבים ואנחנו ניצחנו! הניצחון בא בזכות התכנון הטוב של המלחמה ובעיקר משום שהייתה לצבא שלנו כוח רצון רב מאוד לנצח, כי אנחנו רוצים לשמור על המדינה שלנו. המלחמה הזו החלה בגלל שהערבים התנגדו להקמתה של מדינת ישראל ופשוט תקפו את מדינת ישראל.
מלחמה זו נקראת גם "
מלחמת השחרור", כי כאילו שחררנו את מדינת ישראל לחופש.
2.
מלחמת סיני שהייתה בחודש אוקטובר של שנת 1956, במלחמה זו נלחמה מדינת ישראל ועוד כמה ממדינות באירופה המערבית (ביניהן צרפת) נגד מצרים. במלחמה הזו גם אנחנו ניצחנו ביחד עם המדינות מאירופה המערבית, כתוצאה מהמלחמה כבשנו את סיני והיא הפכה לחלק ממדינת ישראל. בשנת 1957, בעקבות לחץ שנוצר על מדינת ישראל, העברנו את השליטה על מצרים לאו"ם, שהוא גורם נייטרלי.
המלחמה הזו התחילה בגלל שהמצרים השתמשו בסיני כדי לעשות מצור על נמל אילת בישראל. בעקבות כך, ישראל, צרפת ובריטניה החליטו לפתוח במלחמה כי רצו שהמעבר בתעלת סואץ יהיה אפשרי לא רק למצרים.
מלחמה זו נקראת גם "
מבצע קדש". מלחמה זו נמשכה שישה ימים בלבד, זמן קצר מאוד.
3.
מלחמת ששת הימים כשמה כן היא, נערכה שישה ימים בלבד!
מלחמה זו הייתה בשנת 1967 ובה נלחמה מדינת ישראל נגד מצרים, סוריה, ירדן, עיראק ולבנון עם עזרה של עוד כמה מדינות ערביות. שוב פעם, מעטים מול רבים. למזלנו, גם במלחמה הזו ניצחנו וכבשנו חלקים רבים כמו: רצועת עזה, סיני, הגדה המערבית ורמת הגולן, הרבה מאוד שטח! המלחמה הזו התחילה בגלל שמצרים והמדינות הערביות האחרות פעלו בצורה שאיימה על בטחון מדינת ישראל ועל כלכלתהמשום שהם יכלו לפלוש לישראל מתי שרק רצו ומנעו מאניות להיכנס לנמל אילת וכך פדעו בכלכלה.
4.
מלחמת ההתשה הייתה בין השנים 1969-1970 ומהשם שלה אנו יכולים להבין הרבה על אופן התרחשותה.
במלחמה זו נלחמה מדינת ישראל במצרים ובכוחותיה.
מצרים ניסתה להתיש את צבא ישראל והפגיזה את המוצבים לאורך תעלת סואץ (המוצבים הם מבנים המשמשים לתצפית על האויב, כך שכאשר יבוא אלינו לא נהיה מופתעים, נהיה מוכנים מראש) ומדינת ישראל לא יכלה לא להגיב, לכן פתחנו במתקפה אווירית והתקפנו הרבה מטרות במצרים. בסוף המלחמה שני הצדדים, גם מצרים וגם ישראל יצאו מותשים, במלחמה הזו אין מנצחת, לכן נקראה "מלחמת ההתשה". בסוף מלחמה זו החליטו שני הצדדים על הפסקת אש זמנית.
5.
מלחמת יום הכיפורים הייתה בשנת 1973 ותוכננה מראש היטב על ידי סוריה ומצרים. סוריה ומצרים תכננו לתקוף את ישראל ביום הכיפורים, בזמן הכי לא צפוי, זו הייתה התקפת פתע!, כאשר כל עם ישראל צם את צום
יום הכיפורים
במלחמה נלחמה ישראל נגד סוריה ומצרים שקיבלו תמיכה מזערית מכמה מדינות ערביות נוספות.
למרות הכל, ניצחנו גם במלחמה הזו! בסוף המלחמה הוחלט על הפסקת אש.
6.
מלחמת לבנון הראשונה הייתה בשנת 1982.
במלחמה זו, נלחמה ישראל עם עזרה של כוחות נוצריים בלבנון נגד כוחות מוסלמים בלבנון וסוריה.
כרגיל, גם במלחמה זו צה"ל ניצח וכבש שטחים, הטיל מצור על ביירות והראה שעם ישראל לא מתעסקים!
7.
מלחמת לבנון השנייה שהייתה בשנת 2006, בה נלחמה ישראל נגד החזבאללה שבלבנון ועוד כמה איגודים מוסלמים בלבנון, זכורה לרובנו כי הייתה לפני מספר שנים בלבד. מלחמה זו הייתה ברובה הפצצות של החזבאללה על מקומות בצפון ישראל. מלחמה זו התחילה במתקפה ישראלית על לבנון בגלל שהחזבאללה חטפו כמה חיילים מצה"ל.
במלחמה זו לא הייתה בדיוק מנצחת ובסופה הוחלט על הפסקת אש. בנוסף כוחות החזבאללה הורחקו מדרום לבנון, כך שלא יכלו להמשיך להפגיז את ישראל, במקומם הגיעו למקום כוחות נייטרליים שלא פוגעים באף צד.
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
יום זה שמתקיים יום לפני יום העצמאות, אנחנו מקדישים לכל הרוגי המלחמות, שנלחמו ומתו למען המדינה שלנו.
למען הביטחון שלנו ועתיד של כולנו.
ביום זה יש שתי צפירות אחת ב-:20:00 בערב למשך של כ-דקה המתחילה את יום הזיכרון,
ועוד אחת למחרת ב-:11:00 בבוקר למשך של כ-שתי דקות.
ביום זה נוהגים להוריד את הדגל לחצי התורן (כלומר לחצי בגובה) למען ההרוגים.
כאשר יום זה מסתיים אנו מתחילים לחגוג את יום העצמאות על מנת לזכור שהרוגים אלא לא מתו לשווא (לסתם),
אלא העניקו לנו במותם את העצמאות המדינה שלנו!
לאחר שסיימנו עם שבע המלחמות של ישראל, בואו נעבור לנושא הרבה יותר משמח:
הסכמי השלום של ישראל קודם כל, למי שלא יודע מהו הסכם שלום, אז הסכם שלום הוא הסכם שנחתם בין שני ראשי ממשלה או נשיאים או מלכים של שתי מדינות שהם אויבים, בהסכם השלום מחליטים על התחלתה של דרך חדשה, דרך של שלום בין שני הצדדים, הפיכה מאויבים לחברים, זה הסכם חשוב מאוד! עם ישראל נחתמו שני הסכמי שלום עד כה, הראשון הוא הסכם השלום עם מצרים והשני עם ירדן.
הסכם השלום של ישראל עם מצרים נחתם בשנת 1979 בארצות הברית.
בהסכם זה נכחו ראש ממשלת ישראל מנחם בגין, נשיא מצרים אנואר סאדאת ונשיא ארצות הברית ג'ימי קרטר.
בתמורה להסכם השלום, החזירה ישראל את חצי האי סיני בחזרה אל שלטון המצרים.
הסכם השלום של ישראל עם ירדן נחתם בשנת 1994 בישראל.
בהסכם זה נכחו ראש ממשלת ישראל יצחק רבין, מלך ירדן חוסיים בן טלאל ונשיא ארצות הברית ביל קלינטון.
בהסכם זה נקבעה גם החלוקה של כ הדברים שנמצאים על גבול ישראל-ירדן כמו ים המלח ומשאבים אחרים. בשני הסכמי השלום נכחו נשיאי ארצות הברית ולכן ניתן לומר שארצות הברית היא המדינה ה"מגשרת".
אהבתם את המאמר? רוצים להוסיף? הגיבו ודרגו את המאמר...