כללי בטיחות באש
כאן תוכלו ללמוד מה הסכנות שבאש ואיך להימנע בעזרת כמה כללים פשוטים באש...
כללי בטיחות באש בביתנתחיל עם בשרפה שמתרחשת תוך הבית :
ביתהכלל מספר אחד :
לא משחקים עם גפרורים או מצית בכלל!.זה הגורם מספר 1 לשרפות בבתים, זהו לא משחק, והתוצאה של זה יכולה להיות מאוד מסוכנת! הגפרור יכול להיגמר ולעשות לכם כוויה ביד, או שהוא יכול להישבר שאתם מדליקים אותו ולהצית משהו. אתם בטעות יכולים לזרוק אותו בחוץ והוא יהיה לא כבוי לגמרי ומשב רוח קטן ידליק אותו ויכול לקרות אסון. בדיוק אותו דבר לגבי נרות, או כל דבר היכול לגרום לניצוץ או בערה.
מסקנה : לא משחקים עם שום דבר שיכול לגרום לאש, לא גפרורים לא מצית ולא שום דבר דומה לזה!אם יש לכם אחים קטנים אז אתם כבר יודעים שהם אוהבים לשחק עם כל מה שהם רואים,
ולכן חשוב מאוד שאם יש גפרורים או משהו מסוכן במקומות נמוכים, חובה להעביר אותם למקום שהם לא יגיעו אליו רצוי על השיש במטבח. אז שימו לב מהיום אתם האחראים על בטיחות אש בבית!.
מטבחגז בישול, לכולם יש כיריים בבית שאימא מכינה עליהם מטעמים והם מתחממים בגלל הלהבות הקטנות שיוצאות מלמטה מהעיגול, - זה מאוד מסוכן ואסור לגעת בזה! אסור לשים ליד הגז כל דבר דליק מכיוון שיש באיזור של הכריים חום רב שיכול הדליק בקלות כל דבר דליק כמו מחברות ניירות עיתונים וכדומה.
אם אתם מריחים ריח חזק של גז בבית, חובה מיד לפנות את הבניין ולהתקשר למכבי אש.
עשן
שאין עשן בלי אש! שימו לב שהעשן אינו פחות מסוכן מהאש עצמה, עשן יכול לגרום לנו לאבד את ההכרה, ובכך לא לאפשר לנו להגיב כראוי לשרפה, ולכן כאשר אנו רואים שיש אפילו עשן מאוד מאוד קטן אלינו ישר לדווח למבוגר, אם ההורים לא בבית אז אפילו להזעיק את אחד השכנים!, ואז לצאת לאוויר הפתוח רצוי מחוץ לבית, או למרפסת פתוחה אם אין ברירה.
תנוריםלא שמים בבית תנורים עם אש או סלילה בעירה, זה דבר מאוד מאוד מסוכן,
אך בכל מקרה גם אנו לא מניחים שם בגד או מחברת או בכלל דברים דליקים מעל כל גורם המפיץ חום,
זהו יכול לגרום לשרפה במיוחד שאנחנו ישנים. אז שימו לב שהתנור מרוחק מכל דבר מסוכן.
חשמל
נכון שחשמל איננו אש, אבל חשמל כן יכול ליצור אש, כאשר יש כבל חשמל שהוא לא מחובר טוב או ישן מאוד,
או שתקע / שקע אינם תקינים יכול להיווצר קצר חשמלי דבר שגורם לניצוצות ואף לשרפה, ולכן חשוב מאוד
לשמור על האיזורים שיש בהם כבלי חשמל ללא שום דבר היכול לגרום לשרפה, לא זורקים בגדים ליד חוטי חשמל.
ולא שמים את התיק מתחת לשקע, אלא הם כללים מאוד מאוד חשובים!.
כללי בטיחות באש מחוץ לביתמדורותמדורות, במיוחד בל"ג בעומר שכולם עושים מדורות, וכמו שבטח הסבירו לכם שבגלל שהמדורה גדולה היא מייצרת הרבה חום ושתתקרבו יהיה לכם מאוד מאוד חם ואש כזאתי היא הכי מסוכנת כי אם לא יודעים להתעסק איתה היא יכולה להתפשט ולפגוע בכם אז חשוב מאוד למשור על כמה כללים ליד המדורה.
אסור לזרוק למדורה דברים כי זה מוציא גיצים! תשתדלו להניח בזהירות את מה שאתם רוצים לשים. חשוב מאוד לגדר את המדורה באבנים ולמקם אותה במקום שאין בו עשבים מסביב, או עצים בקרבת מקום, ובטח שלא מתחת לכבלי חשמל!.
שימו לב שגם ממש לא בריא לשים במדורה דברי פלסטיק כי הם מוציאים גז לא בריא בכלל! לא לשים עצים שמצופים בחומר מבריק בדרך כלל שנקרא פורמייקה למי שמכיר כי גם הוא מוציא גזים רעילים!.
דיווח למכבה האשאם נתקלתם בשרפה שפרצה במקום מסויים חובה עלינו לדווח למכבי אש...
אסור לנו להתקרב לאזור, אלינו לשמור מרחק ביטחות גדול עד כמה שאפשר.
ולהתקשר בדחיפות למכבי אש
102* מכל טלפון או פלאפון.
התנדבות במכבי אשאם אתם חולמים להיות כבאים אבל עדיין צעירים יש פיתרון מושלם גם להגשמת החלום וגם לתרום לקהילה,
קוראים להם צופי האש, צופי האש הם בני נוער מגיל 15 עד 18 המתנדבים בשירותי הכבאות וההצלה של מדינת ישראל לצד הכבאים. כיום בתחנות הכיבוי במדינת ישראל פעילים כיום כ- 500 צופי אש צעירים,
המשמשים ככבאים כמעט לכל דבר.
סיכום כללי בטיחות באש...
תמיד תמיד תשתדלו לא להתעסק באש ולהיזהר ממנה גם בבית וגם בחוץ כי אם תהיה שריפה העשן יכול לגרום לאיבוד ההכרה אם יש שריפה חייבים מהר לצאת למקום בטוח מחוץ לבית ולא לנשום את העשן ולהזעיק את מכבי אש.
אם השריפה בבית קטנה ישר תקראו למבוגר! אפילו שכן. אל תנסו להתעסק איתה ותמצאו מקום מבטחים. אם השריפה היא מחוץ לבית מתרחקים ומזמינים מכבי אש. השריפה מתשפטת מהר רק אם שמים חומר בעירה שבעזרתו האש נדלקת ממש ממש מהר, אז על תיגעו בחומרי בעירה!
אם אתם מכבים שריפה תדאגו שלא ישאר אפילו גחל קטן אחד עומם, כלומר לא כבוי לגמרי כי רוח יכולה להצית אותו ולעשות שריפה נוראית. בחורף אם יש לכם תנור תרחיקו אותו מהספא מהוילון ומהשמיכה כדי שמרוב חום הם לא ידלקו. אם אתם רואים שאימא משאירה סיר על גז דלוק ללא השגחה העירו לה כדי שתיהיו בטוחים.
אם יש לכם קומקום וכל מיני דברים חשמליים השתמשו בהם על משטח שיש כדי שכל משטח אחר לא ידלק.
אם יש לכם ספקות תתקשרו מיידית למכבי האש והם יסבירו לכם... 102* מכל טלפון!
ואם אתם רואים שריפה אל תתעלמו תדווחו מהר!