תזונה נכונה לילדים
כשאנחנו הולכים לבית הספר / גן אנחנו רואים הבדלים בין הילדים. חלק מהילדים רזים יותר חלק קצת פחות. איך זה קורה? כולנו משחקים, כולנו מזיעים בהפסקות ומתעייפים, כלומר = מוציאים אנרגיה. האמת? זה בעיקר בגלל מה שאנחנו אוכלים. לפעמים אנחנו אוהבים לאכול איזה משהו מתוק, חטיף או ממתק. אם אנחנו אוכלים בחוץ במסעדה או אפילו בבית שותים מיצים ומשקאות תוססים (קולה, ספרייט, פאנטה). כל הדברים האלה ועוד לא בריאים לנו וגורמים לנו להשמין...
אז איזה אוכל לא בריא? אוכל שלא בריא נקרא "ג'נק פוד" שזה באנגלית אוכל זבל. אוכל תעשייתי מלא בשמן כמו ההמבורגרים לילדים (בורגראנץ' או מקדולנדס) פלאפל צ'יפס וכדומה. הסוג השני של ג'נק פוד הוא אוכל שיש בו הרבה כולסטרול (שמנים שלא בריאים לגוף ויכולים לפגוע בו) כמו פיצות. גם חטיפים וממתקים נכנסים לקטגוריה הזאת מאותן הסיבות שרשמנו בהתחלה: יש בהן הרבה כולסטרול, חלקם מלאים בשמן ויותר גרוע מזה? יש בהם חומרי טעם וריח, מה זה אומר? חומרי טעם וריח משנים את מה שאנחנו מרגישים כך שגם אם משהו יכול להיות מאוד מגעיל או לא להריח טוב בפה הוא ירגיש מצוין! אנחנו כמובן נעדיף לאכול משהו שהוא טעים בצורה טבעית ולא הכניסו אליו כל מיני שטויות. לבסוף יש לנו את הקטגוריה האחרונה: מאכלים שיש בהם הרבה קלוריות. מה זה קלוריות? קלוריות הן יחידות מידה לכמה אנרגיה נכנסת לנו מהאוכל. אם באוכל יש הרבה אנרגיה ואנחנו לא נרוץ מספיק, או נשתולל האנרגיה לא תתבזבז. אם היא לא תתבזבז הקלוריות יהפכו לשומן ואנחנו נשמין.
אז מה כדי לנו לאכול? דיברנו בינתיים על מה לא לאכול, איזה מבאס זה? קשה לשמוע את המילה לא כל הזמן. חכו, אם תמשיכו לקרוא תראו שיש כל כך הרבה דברים טובים וטעימים לאכול אז תשארו איתנו. אז מה אנחנו צריכים לאכול? קצת מהכל. יצא לכם לשמוע על אבות המזון? יש חמישה סוגי מזון שהם חשובים לבריאות שלנו וחשוב שנאכל כל יום אוכל מכל הסוגים האלה. בחמשת אבות המזון נמצאים: פחממות, ויטמנים ומינרלים, חלבונים שמנים ושומנים. אוכל שיש בו פחממות זה אוכל שעשוי בד"כ מחיטה, שעורה, דגנים ושורשים כמו לחם, פסטה ותפוחי אדמה למשל. ויטמינים יש בירקות ופירות. מה שחשוב לגביהם זה לאכול מחמישה צבעים שונים. אם אנחנו אוכלים למשל סלט אז נאכל חסה (ירוקה), עגבניה (אדומה), פלפל צהוב, כרוב סגול, בצל (לבן) או כל הרכב אחר שיש בו חמישה צבעים שונים. אם אנחנו רעבים אפשר להכין מתכונים לילדים בריאים ואפילו כדי לאכול בין הארוחות פירות כמו תפוח / אגס או כל פרי אחר שאתם אוהבים. חלבונים יש בהרבה מאכלים אבל בעיקר בדגים, בשר ומוצרי חלב. שמנים שומנים יש במרגרינה, חמאה, בקבוקי שמן שאנחנו מכירים ומטגנים בהם (שאותם ממש לא בריא לאכול הרבה). אפשר למצוא שמנים גם בצומח במאכלים שאנחנו אוכלים כמו זיתים ואבוקדו למשל.
כמה לאכול אז...ממה שרשמנו אפשר לאכול כמה שרוצים? התשובה היא לא. כל דבר צריך להיות במידה. בדרך כלל אנחנו נחלק את כמות האוכל לשלוש ארוחות: בוקר, צהריים וערב. אם נאכל בין הארוחות נקרא לזה ארוחות ביניים. כדי לאכול גם בין הארוחות מאכלים כמו פירות או מעדנים כמו יוגורט. ארוחת ביניים שאתם מכירים היא ארוחת העשר בבית הספר. בארוחת הבוקר נאכל הכי הרבה כי היא הארוחה הכי חשובה ביום ובארוחת הצהריים והערב נאכל קצת פחות. ארוחת בוקר טובה יכולה להיות בנויה מביצה (חביתה / מקושקשת / עין) סלט, טונה למי שאוהב או למי שמעדיף גבינות לבנות. אפשר להוסיף ממרח מתוק כמו ריבת תות או חלבה עם מיץ טבעי וככה עשינו עבודה נפלאה. כשאנחנו שותים הכי טוב לשתות מים "השמפניה של הטבע". אם בכל זאת רוצים משהו מתוק אפשר לשתות מיץ סחוט טבעי, כלומר לקחת פרי שאוהבים ולסחוט אותו במסחטה ולסנן את הגרעינים. חשוב שזה יהיה טבעי כי המיץ בסופר או במכולת הוא בדרך כלל תרכיז והרבה סוכר ולא החומרים הבריאים והטובים שיש לנו בפרי.
מתכונים לילדים חשוב מאוד לשמור על מזון שמותאם במיוחד לילדים, שמאפשר לנו לגבוה, ולגדול בצורה כי טובה שיכולה להיות, ושניהיה חזקים ומלאים בסידן, ולכן המתכונים לילדים צריכים להיות במיוחד לילדים עם הצרכים שמותאמים לנו.
מתכונים לילדים שמירה על הבריאות לאכול מחמשת אבות המזון ביום זה לשמור על הבריאות. מי שאוכל יותר מידי ומאכלים שהם לא בריאים (ג'נק פוד) יכול לחלות במחלות שונות ואנחנו ממש לא רוצים את זה. אז בואו נאכל נכון בכמויות הנכונות ונשמור על עצמנו בריאים וחזקים. רוצים מתכונים לילדים איכותיים ובריאים?! -
מתכונים לילדים