מקרון צרפתי פשוט להכנהלמי שלא מכיר, מקרון זו עוגייה צרפתית קלאסית שמככבת בכל חלון ראווה בפטיסרי בצרפת.
הן מגיעות במגוון צבעים וטעמים שונים והקושי הגדול הוא לא לטעום מכולן...
כדי להכין עוגיות מקרון בבית ולהצליח, צריך לדייק בכמויות (זה הזמן לרכוש משקל) ולהתאמן קצת לפני... לא תמיד מצליחים על הפעם הראשונה אבל אחרי מספר פעמים כבר מבינים איך המרקמים צריכים להיות ומתמכרים להכנה של זה:)
לפניכם מתכון פשוט לעוגיות מקרון + סרטון הדרכה מצולם. בהצלחה:)
מצרכים:3 חלבונים
50 גרם סוכר
200 גרם אבקת סוכר
150 גרם אבקת שקדים
צבע מאכל בג'ל
למילוי:1 שמנת מתוקה
2 חבילות שוקולד מריר
אופן ההכנה:1. הקציפו את החלבונים במיקסר למשך כ-30 שניות.
2. הוסיפו את הסוכר הרגיל והמשיכו להקציף למשך 3-4 דקות נוספות עד לקבלת קצף יציב (אך לא נוקשה מידי)
3. בקערה נפרדת מנפים יחד את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
4. מוסיפים את התערובת של היבשים לקצפת בשלוש פעמים. כל פעם מקפלים בעדינות עד שהתערובת של היבשים נטמעת.
5. מוסיפים את צבע המאכל - דרוש ממש מעט ומערבבים בתנועות קיפול עד שכל התערובת צבועה באופן אחיד ועוצרים (לא להמשיך לערבב יותר מידי).
6. מכניסים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים על תבנית אפייה. ניתן לרכוש תבניות אפייה מיוחדות למקרון כמו בסרטון או לחילופין לשרטט עיגולים בגודל שווה על נייר אפייה ולהפוך אותו על התבנית. לזלף עיגולים בגודל שווה בתוך התבנית ולהשאיר בטמפרטורת החדר כחצי שעה עד שהמקון מתייבש קצת.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 23-25 דקות.
8. כשהמקרון מתקררים פשוט מפרידים אותם מהמגש וממלאים. ניתן למלא בריבה או ממרח שאתם אוהבים. למילוי שוקולד יש להמיס יחד שמנת מתוקה ושוקולד ולקרר במקרר ל-4 שעות לפחות. לאחר מכן פשוט מזלפים מעט על כל עוגייה וסוגרים עם החצי השני.