עוגיות בצורת אבטיח עוגיות חמאה טעימות בצורת אבטיח!
מצרכים:
150 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1/4 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
צבעי מאכל ג'ל: אדום וירוק
שוקולד צ'יפס חום
אופן ההכנה:
1. מעבדים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת פירורים אחידים.
2. מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים לערבב.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח, אבקת אפייה וקורט מלח.
4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לקערה מספר 1 וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
5. מוציאים מתוך הבצק המוכן כוס אחת של בצק ושמים בצד.
6. את יתר הבצק צובעים בצבע מאכל אדום, מגלגלים לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
7. את כוס הבצק ששמנו בצד מחלקים לשניים- חצי מהבצק משאירים כמו שהוא, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים שעה למקרר. חצי שני צובעים בצבע מאכל ירוק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים שעה למקרר.
8. כעבור שעה מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק הלבן ועוטפים איתו את הגליל של הבצק האדום. מרדדים את הבצק הירוק ועוטפים איתו את הגליל שנוצר. עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר לשעתיים נוספות.
9. מוציאים מהמקרר ופורסים פרוסות דקות. כל פרוסה חוצים לחצי ונועצים שוקולד צ'יפס.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 9-11 דקות.