טיפים לזילוף עוגה
כל הטיפים שחשוב לדעת לפני שמכינים עוגת זילופים...
1. בחרו תמונה אותה אתם רוצים להעתיק לעוגה. הכי טוב להשתמש בתמונה של דף צביעה עם קווי מתאר ברורים – פשוט חפשו בגוגל. לדוגמא: הלו קיטי דף צביעה. בחרו את התמונה שאתם רוצים והדפיסו.
2. על קווי המתאר עוברים עם שוקולד מריר או צימיקאו מומס בלבד. (לא לערבב את השוקולד עם שמנת!)
3. יש לעבור על קווי המתאר עם השוקולד בקווים עבים ככל האפשר על מנת שהשוקולד לא ישבר כאשר מפרידים אותו מנייר האפייה.
4. קרם מומלץ לזילוף על עוגה (הכמות מספיקה לעוגה אחת שלמה): 2 שמנת מתוקה, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות סוכר -
מקציפים הכל לקצפת יציבה. (בשום מקרה לא להשתמש בקצפת המכילה בתוכה חלב)
5. מומלץ להשתמש במקרה הזה בקצפת צמחית, היא עמידה יותר והזילופים יוצאים יפה יותר.
6. בכל פעם ממלאים קצת קרם בשקית זילוף ואת היתר שומרים במקרר. כאשר הקצפת קרה היא יציבה יותר לזילוף.
7. את הקצפת מערבבים עם ג'ל מאכל בלבד! לא להשתמש בצבעי מאכל נוזליים שקונים בסופר - הם יהפכו את הקצפת לנוזלית ולא עמידה לזילוף וגם לא יתנו צבע יפה וחזק. ג'ל מאכל ניתן לרכוש בחנויות חד-פעמי או בחנויות המתמחות לאפייה. כל הסוגים של ג'ל מאכל הם טובים, פשוט תבחרו לפי הגוונים שאתם אוהבים. המוכרים יותר והמומלצים ע"י רוב הם של חברת ווילטון.
8. אפשר לזלף על כל עוגה שאוהבים, גם על עוגות מוס.
9. לפני הזילוף – חשוב להקפיא ולקרר היטב את העוגה (לאחר שמרחנו עליה שכבת קרם) ואת השוקולד שזילפנו על נייר האפייה.
10.
את הזילופים על העוגה עושים בעזרת צנטר כוכב קטן (כמו בתמונה). זילוף של כוכבים קטנים נותנים תוצאה סופית יפה ומרשימה יותר מאשר כוכבים קטנים.
11. יש לזלף בצורה של שורות ישרות לתוצאה יפה.
12. את שולי העוגה אפשר לזלף עם צנטר אחר בצורה שאוהבים.
13. את העוגה שומרים במקרר בקופסא אטומה (קופסאות ניתן לרכוש בחנויות חד-פעמי או בחנויות המתמחות לאפייה) כדי שלא ידבקו ריחות. באם משתמשים בקצפת חלבית – ניתן להכין יום קודם. אם משתמשים בקצפת צמחית – ניתן להכין יומיים קודם.
רוצים לדעת איך מכינים עוגת זילופים שלב אחרי שלב?
לחצו כאן