טיפים לעוגת שוקולד מושלמתעוגת שוקולד בחושה היא בדרך כלל עוגה שקל להכין, סך הכל מערבבים כמה מצרכים בקערה אחת והופ לתנור... ובכל זאת, יש עוגות שוקולד פשוטות שנראות כמו מיליון דולר – ישרות וגבוהות ממש כמו דוגמניות.
כחובבת הכנת עוגות בבצק סוכר, הכנתי המון פעמים עוגות שוקולד. כשמכינים עוגת שוקולד כבסיס לעיצוב בבצק סוכר, חשוב מאוד שהעוגה תצא גבוהה, יציבה ישרה ועסיסית...אז לאחר המון ניסיונות, הנה כל הטיפים שלי לאיך מכינים עוגת שוקולד מקצועית ממש כמו בקונדיטוריה:1. מתכון בטוח: יש אין סוף מתכונים של עוגות שוקולד ובאמת קשה לדעת איזה מתכון יצא לנו מושלם. עם הזמן לומדים להעריך ע"פ מרכיבי העוגה והיחסים בכמויות איך העוגה תצא. מניסיון שלי – עוגות המכילות בתוכן שמנת חמוצה / מתוקה יוצאות עסיסיות, רכות ועשירות וגם מתכונים המכילים מים רותחים בבלילה עצמה יוצאים מצוין.
מתכונים שאני פחות אוהבת הם כאלה עם שמצריכים הפרדת ביצים (הקצפה של החלבונים בנפרד), העוגות האלה בכל הניסיונות שלי לא יצאו ישרות ויפות כמו שהייתי רוצה.
2. כמויות: הטריק לעוגה גבוהה היא פשוט להשתמש בתבנית קטנה יותר ממה שמצוין במתכון או יותר בלילה.
3. תבנית: כדי שהעוגה תצא ישרה וגבוהה יש להשתמש בתבנית "רינג". זוהי תבנית אפייה עם שוליים גבוהים וללא תחתית. כתחתית מצמידים לתבנית נייר אפייה ומתחתיו ונייר כסף.
רינגים ניתן לרכוש בחנויות חד-פעמי או בחנויות המתמחות באפייה.
4. שימון התבנית: חשוב מאוד לשמן את התבנית בחמאה / תרסיס שמן לפני שמכניסים את הבלילה. תבנית משומנת היטב מאפשרת לעוגה "לעלות" ולתפוח.
תבנית לא משומנת גורמת ל"בטן" בעוגה מאחר והשוליים של העוגה דבוקים לתבנית.
5. את הקמח שבמתכון תמיד מוסיפים בסוף (אחרי שערבבנו את יתר המרכיבים. מהרגע שמוסיפים את הקמח יש לערבב כמה שפחות – רק עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים. ערבוב יתר של הקמח גורם לעוגה דחוסה ולא אוורירית.
מומלץ לנפות את הקמח לפני כדי לאוורר אותו ולמנוע גושים – זה מקל על הערבוב.
6. אפיית העוגה: יש לאפות את העוגה בחום בינוני ולא גבוה שהעוגה לא תישרף. לא לאפות על טורבו – זה מייבש את העוגה. בזמן שהעוגה בתנור, לא לפתוח את התנור, רק כשהעוגה מוכנה.
7. העוגה מוכנה כאשר נועצים סכין / שיפוד באמצע העוגה והשיפוד יוצא עם פירורים לחים – כך זה אומר שהעוגה אפויה ועסיסית.
8. בסיום האפייה יש להוציא את העוגה מהתנור (לא להשאיר בתנור כבוי) ולהניח על השיש. במידה ורוצים חלק עליון ממש חלק (לציפוי בבצק סוכר למשל) פשוט להפוך את העוגה כאשר היא מתקררת לחלוטין, כך שהתחתית תהיה למעשה החלק העליון.
מומלצים נוספים :
קישוט עוגת יום הולדתמתכון לעוגת שוקולד מדהימהמתכון לעוגת יום הולדת