כלים למטבח שכל שף צעיר חייב להכיר...
כלים למטבח:
קולפן: בעזרתו מקלפים פירות וירקות.
מנדולינה: מנדולינה זהו כלי שברך כלל משתמשים בו השפים כדי לחתוך ירקות לפרוסות בגדלים שווים. ניתן לבחור את העובי הרצוי, למשל אם רוצים לחתוך ירק לפרוסות ממש דקות, ניתן לעשות זאת בקלות עם המנדולינה.
מגרדת: בעזרתה ניתן לגרד גבינה, ירקות ופירות לרצועות קטנות ודקות. למשל אם רוצים גבינה מגורדת לפיצה.
מלקחיים: משמשים לנו כמו אחיזת צבת. נוח במיוחד למזיגת סלטים, פסטה וכמובן על האש.
מסננת: קערה עם חורים לסינון נוזלים. לדוגמא כשמכינים פסטה, לאחר שהפסטה התבשלה מסננים את המים.
קרש חיתוך: עליו ניתן לחתוך את המוצרים השונים מבלי לפגוע במשטח השיש. ישנם סוגים שונים של משטחי חיתוך – מעץ/ פלסטיק/ זכוכית ועוד. חשוב מאוד שהמשטח עליו אנחנו מניחים את הקרש יהיה יבש כך שהקרש לא יזוז.
מסחטה: כשרוצים לסחוט מיץ לימון או מיץ תפוזים נעזרים במסחטה. ישנן גם מסחטות חשמליות שניתן לסחוט איתן פירות וירקות קשים כמו גזר למשל.
מצקת: כף עמוקה מאוד למזיגת מרק
מכתש ועלי: כיום פחות משתמשים בו בבתים, יותר במסעדות. ניתן לכתוש אתו תבלינים ועשבי תיבול.
כותש שום: מכשיר לכתישת שום, פשוט מכניסים שן שום למכשיר ולוחצים.
מועך תפו"א: אם רוצים להכין פירה, מועכים בעזרתו את תפוחי האדמה לקבלת מחית.