עוגיות רויאל אייסינגעוגיות מקושטות וחגיגיות שכיף להכין לאירועים מיוחדים!ראשית התחילו בהכנת העוגיות:
מתכון לעוגיות לבנותמתכון לעוגיות קקאו
1. לפני אפיית העוגיות, קרצו בעזרת חותכן את הצורה שאתם רוצים לעוגייה.
אם רוצים עוגייה על מקל, אפשר לנעוץ בכל עוגייה שיפוד עץ לפני האפייה. לצורך כך הקפידו על שני דברים:
* שהבצק יהיה מספיק עבה כדי שתוכלו להכניס בו שיפוד.
*השרו את השיפודים במים למשך 10 דקות קודם לכן, כדי שלא ישרפו / ישחימו באפייה.
2. לאחר האפייה, קררו היטב את העוגיות והתחילו בהכנת הרויאל.
3. רויאל אייסינג מכינים מחלבון ביצה ואבקת סוכר. הכמויות משתנות בהתאם לסמיכות שאתם רוצים. אם אתם רוצים למלא עוגייה שלמה ברויאל, כדאי שהרויאל יהיה דליל יותר. אם אתם רוצים לכתוב עם הרויאל, כדאי שהוא יהיה סמיך יותר.
התחילו בחלבון ביצה אחד ו-200 גרם אבקת סוכר (שקית קטנה) – בהתאם לשמיכות הרצויה, הוסיפו חלבון/ אבקת סוכר.
*אם לא רוצים להשתמש בחלבון ביצה, ניתן לרכוש אבקת אלבומין בחנויות המתמחות לאפייה, לאבקה פשוט מוסיפים מים.
באופן כללי ניתן גם להכין רויאל אייסינג ממים ואבקת סוכר, אך יש לקחת בחשבון שהצבעים מתערבבים וזה פחות מוצלח.
4. לאחר שהרויאל מוכן, ניתן לצבוע אותו בעזרת ג'ל מאכל.
5. את הרויאל אייסינג הכי נוח להעביר לשקית זילוף עם צנטר או לבקבוק פלסטיק לחיץ עם פייה.
6. התחילו לצייר קודם את קווי המתאר של העוגייה. שימו לב שהרויאל מתפשט מעט לצדדים, לכן השאירו מרווח בשוליים.
7. לאחר שסיימתם לצייר את כל קווי המתאר של כל העוגיות, עברו למלא את פנים העוגייה.
בכל פעם שאתם רוצים להוסיף עוד קישוט / כיתוב, דאגו שקודם כל אתם מסיימים לעשות את כל העוגיות ורק לאחר מכן להמשיך להוסיף קישוטים, כך למעשה הרויאל מתחיל להתייבש בין שלב לשלב.
8. בסיום ההכנה, הניחו לעוגיות להתייבש בטמפרטורת החדר במקום מוצל. לאחר שהרויאל יתייבש לחלוטין (לוקח כמה שעות טובות), ניתן לארוז בשקיות או לשמור בקופסא אטומה – נשמר כ3-4 ימים.
9. נשאר לכם רויאל אייסינג? שמרו לפעם הבאה! במקרר- שבוע, בהקפאה – חודשיים. ודאו שמכוסה היטב בניילון.