1. בחרו תמונה שהייתם רוצים על העוגה, זו יכולה להיות דמות אהובה (דמויות של דיסני למשל), סמלים של קבוצות ספורט או כל תמונה אחרת שאתם אוהבים. הכי קל לבחור תמונה מדף צביעה בה קווי המתאר הם ברורים. כמו כן, השתדלו לא לבחור תמונות עם פרטים קטנים מידי.
לאחר שבחרתם את התמונה, הדפיסו אותה והניחו מעליה נייר אפייה.
2.המיסו שוקולד או צימיקאו והכניסו למזרק או שקית זילוף עם צנתר עם חור קטן.
3. עברו על הקווים של התמונה עם השוקולד (על נייר האפייה). הקפידו ליצור קווים עבים ולא דקים.
4. המשיכו לעבור על כל הקווים שבתמונה, בסיום הכניסו את נייר האפייה עם השוקולד למקפיא למשך 30 דקות.
5. הכינו עוגה שאתם אוהבים – זו יכולה להיות כל עוגה, רק לשים לב שגודל התמונה יתאים לגודל העוגה.
6. מצפים את העוגה בשכבה דקה מאוד של קרם (שימו לב שכמות הקרם אמורה להספיק גם לציפוי העוגה וגם לזילופים). מתכון לקרם שיספיק לעוגה שלמה: 2 שמנת מתוקה, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות סוכר. מקציפים את הכל ביחד במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה. מומלץ להשתמש בקצפת צמחית במקום חלבית, במקרה הזה היא עמידה יותר והתוצאה יותר יפה.
לאחר שמצפים את העוגה בקרם, מכניסים אותה למקפיא להתייצבות למשך כ-20 דקות.
7. מוציאים את נייר האפייה מהמקפיא ובזהירות מפרידים את השוקולד מנייר האפייה. חשוב לעשות זאת בזהירות ובמהירות כדי לא לשבור את השוקולד ולפני שהשוקולד ימס.
8. בזריזות בודקים היכן רוצים להניח את השוקולד על העוגה.
9. מניחים את השוקולד על העוגה.
10. את הקרם שנותר לנו מערבבים ביחד עם צבע מאכל. חשבו מראש אילו צבעים דרושים לכם וחלקו את הקרם לקעריות קטנות, כל קערית ערבבו עם צבא מאכל אחר. יש להשתמש בצבעי מאכל ג'ל בלבד ולא צבעי מאכל נוזליים שרוכשים בסופר. לכל קערית קרם מכניסים טיפה אחת של צבע מאכל.
11. מערבבים את הקרם עם צבע המאכל. אם רוצים גוון כהה יותר, מוסיפים עוד טיפה של צבע מאכל ומערבבים.
12. את הקרם מכניסים לשקית זילוף עם צנטר כוכב קטן. ככל שהצנטר יהיה קטן יותר כך הזילוף יהיה קטן יותר והתוצאה תהיה מרשימה.
13. מזלפים כל חלק בצבעים שבחרנו.
14. מזלפים את הרקע לעוגה בצבע אחר.
לטיפים חשובים לזילוף עוגה, לחצו כאן*התמונות באדיבות: לירון מלכה. כל הזכויות שמורות.