כל מה שרציתם לדעת על בצק סוכר ולא העזתם לשאול...
בצק סוכר הוא בצק שעשוי ברובו מאבקת סוכר עם תוספות של ג'לטין, מים, גליצרין וכו'.
את הבצק בד"כ קונים ולא מכינים בבית, אם כי ניתן בהחלט. את הבצק ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה וברוב הסופרים.
לפניכם כל הטיפים והמידע הדרוש להכנת עוגה מרשימה מבצק סוכר!1. השלב הראשון הוא כמובן אפיית עוגה. אפו עוגה באיזה טעם שאתם אוהבים. חשוב שהעוגה תהיה יציבה כדי שתעמוד במשקל שיבוא עליה. העוגה היא למעשה הבסיס לעוגה מעוצבת יפה. אם העוגה תהיה גבוהה וישרה, כך התוצאה הסופית תהיה מרשימה יותר. לטיפים לעוגה מושלמת
לחצו כאן.
2. אחרי אפיית העוגה, חשוב לקרר אותה לחלוטין לפני שממשיכים בעבודה.
3. לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, יש למרוח את העוגה בקרם. מטרת הקרם היא להיות ה"דבק" שיחבר בין העוגה לבצק סוכר. הקרם יכול להיות לצורך העניין גם ריבה או ממרח שוקולד. לאחר שהעוגה מצופה בבצק סוכר, לא ניתן לשמור אותה במקרר, לכן חישבו היטב האם קרם שמנת יוכל להתאים...
4. מכינים את הבצק: הבצק סוכר מגיע לבן בדרך כלל ואותו ניתן לצבוע בג'ל מאכל. ניתן לרכוש גם בצק צבוע ומוכן לשימוש.
איך צובעים בצק סוכר: מוסיפים טיפה אחת של ג'ל לבצק ולשים עד לקבלת בצק צבוע בצבע אחיד. אם הבצק דביק ולא נוח לעבודה, מרחו על הידיים מעט מרגרינה.
5. מכסים את העוגה: לאחר שצבענו את הבצק בצבע הרצוי, מפזרים מעט קורנפלור על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לקוטר הרצוי. אין להפוך את הבצק, בכל פעם יש לבדוק שהבצק לא נדבק למשטח. אם מתחיל להידבק, להוסיף עוד קורנפלור.
נסו לרדד את הבצק לצורה של העוגה (עגולה, מרובעת וכו').
לאחר מכן מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים על העוגה. את השוליים של העוגה מותחים טיפה ומצמידים לעוגה. כך עוברים על כל העוגה (בזריזות יחסית כדי שהבצק לא יתייבש) עד שכל העוגה מכוסה בצורה יפה. את השאריות בשוליים מסירים בעזרת סכין או גלגלת פיצה. כשהעוגה מכוסה, מומלץ לעבור עליה עם "מחליק".
6. פיסול דמויות: אם רוצים לפסל דמויות בבצק סוכר, חשוב להוסיף לבצק חומר שנקרא cmc כדי שדמויות יהיו גמישות לפיסול וגם יתקשו. במקרה כזה יש להכין את הבצק לילה מראש- מוסיפים כפית של cmc (קונים בחנויות מתמחות לאפייה ובצק סוכר) לכל קילו בצק סוכר. לשים היטב את הבצק עם האבקה, מכניסים לתוך שקית וסוגרים היטב עד לשימוש.
7. על מנת להדביק בצק סוכר לבצק סוכר משתמשים במכחול עם מעט מים. שימו לב לא להשתמש בהרבה מים, זה הופך את הבצק סוכר לדביק ולא יפה...
טיפים שחשוב מאוד לדעת!1. בצק סוכר שאני ממליצה עליו הוא של חברת הרמשלג.
2. ממליצה לרכוש בצק לבן ולצבוע אותו ולא לרכוש בצק צבוע מראש.
3. להשתמש בג'ל מאכל בלבד ולא בצבע מאכל שקונים בסופרים.
4. שמנו את הידיים שלכם במעט מרגרינה – הבצק לא ידבק וייתן תוצאה יפה.
5. אל תשתמשו בהרבה קורנפלור – הוא מייבש את הבצק! השתמשו מעט בכמות הדרושה.
6. איך יודעים אם רידדנו מספיק את הבצק שמכסה את העוגה? מודדים את העוגה בחוט! פשוט מעבירים חוט מקצה אחד לקצה השני של העוגה (מהשוליים) וכך גם את הבצק. ברגע שהבצק הגיע לגודל של החוט, כך יודעים שאפשר להפסיק לרדד.
7. בצק סוכר מתייבש מהר. חשוב לשמור אותו כל הזמן בשקית סגורה בתוך קופסא סגורה ובמקום מוצל. כמו כן שימו לב לתוקף של הבצק.
8. כדי לצייר על הבצק ניתן לרכוש עט מאכל (טוש מיוחד אכיל) בצבעים שונים, ניתן לכתוב ולצייר בעזרתם. כמו כן ניתן לעשות זאת עם רויאל אייסינג – חלבון ביצה עם אבקת סוכר מעורבבים לכדי משחה סמיכה יחסית , ניתן להוסיף גם ג'ל מאכל לקבלת רויאל צבעוני. למי שלא רוצה להשתמש בחלבון ביצה, ניתן לרכוש אבקת מרנג בחנויות לאפייה ולהוסיף לאבקה מים ע"פ ההוראות שעל הקופסא.
9. את העוגה עם הבצק סוכר שומרים מחוץ למקרר במקום מוצל. הלחות במקרר לא טובה לעוגה וגורמת לסדקים.
10. להקפיד לא להשתמש בהרבה מים בהדבקת דברים.
11. אם רוצים לגרום לדמות להיות יציבה על העוגה, יש להשחיל לתוכה שיפוד. (חשוב להוציא לפני שאוכלים מהעוגה...)
12. יש המון אביזרים שניתן לרכוש לעיצוב בבצק סוכר – חותכנים של אותיות וצורות, מערוכים עם תבליטים, עטי פיסול ועוד. אם זה התחביב שלכם, תראו שלאט לאט תצברו אביזירים...
13. כדי לדעת איך לפסל דמויות, פשוט תקנו ספרי ילדים של פלסטלינה או ספרים של בצק סוכר – יש שם הסברים פשוטים וקלים.
אם קראתם הכל עד כאן, אתם כבר יכולים להתחיל במשימה! יש לכם את כל הידע הדרוש...
הכל עניין של מיומנות ועם הזמן כבר לומדים איך להשתפר.
בהצלחה!