צבעי מאכל טבעייםרוצים להכין עוגה צבעונית ומרשימה, אך לא מעוניינים להשתמש בצבעי מאכל מלאכותיים?
אומנם זה דורש קצת יותר עבודה, אך בהחלט ניתן להכין לבד צבעי מאכל טבעיים!
את הצבעים הטבעיים מכינים מירקות ופירות. אל דאגה, לא תרגישו בטעם הפרי / ירק (אלא אם כן תשתמשו בכמות גדולה מאוד).
צבעי המאכל הטבעיים נשמרים כיומיים במקרר. אם יצאה לכם כמות גדולה – תוכלו להקפיא בתבניות קרח ולהשתמש בעתיד (נשמר כחודש).
אם אין לכם כח לעשות זאת בעצמכם, תוכלו לרכוש צבעי מאכל טבעיים בחנויות המתמחות לאפייה. לדוגמא של חברת מג'יק קולור – Magic Colours שמציעה סדרת צבעי מאכל טבעיים במגוון צבעים.
אופן הכנת הצבעים:
צבע סגול:1. כרוב סגול: חתכו כרוב סגול לחתיכות ובשלו בסיר עם מים למשך 30-40 דקות עד שהמים בסיר הפכו להיות בצבע סגול. סננו את הכרוב והמשיכו לבשל את המים בלבד בסיר ללא מכסה כדי לצמצם את הנוזלים. ניתן להוסיף 2 כפות סוכר ע"מ לסייע לתהליך הצמצום. כשהנוזל מצטמצם ונהיה סמיך, הוא מוכן לשימוש.
2. אוכמניות- טריות או קפואות, לטחון היטב בבלנדר. לאחר הטחינה מבשלים במחבת ללא מכסה לצמצום הנוזלים. אפשר גם לסנן את התערובת לפני – לא חייבים.
צבע כחול:כרוב סגול: חתכו כרוב סגול לחתיכות ובשלו בסיר עם מים למשך 30-40 דקות עד שהמים בסיר הפכו להיות בצבע סגול. סננו את הכרוב והוסיפו 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה. המשיכו לבשל את המים בלבד בסיר ללא מכסה כדי לצמצם את הנוזלים. ניתן להוסיף 2 כפות סוכר ע"מ לסייע לתהליך הצמצום. כשהנוזל מצטמצם ונהיה סמיך, הוא מוכן לשימוש.
צבע ירוק:1. תרד / פטרוזיליה / נענע – טריים, לטחון בבלנדר עם חצי כוס מים. לאחר הטחינה מבשלים במחבת ללא מכסה לצמצום הנוזלים. אפשר גם לסנן את התערובת לפני – לא חייבים.
2. תרד/ פטרוזיליה/ נענע- טריים או קפואים, לבשל בסיר עם מים כ-30 דקות עד שהמים בסיר הפכו להיות בצבע ירוק. סננו את העלים והמשיכו לבשל את המים בלבד בסיר ללא מכסה כדי לצמצם את הנוזלים. ניתן להוסיף 2 כפות סוכר ע"מ לסייע לתהליך הצמצום. כשהנוזל מצטמצם ונהיה סמיך, הוא מוכן לשימוש.
צבע ורוד:1. סלק: חתכו סלק לחתיכות ובשלו בסיר עם מים למשך 30 דקות עד שהמים בסיר הפכו להיות בצבע ורוד. סננו את הסלק והמשיכו לבשל את המים בלבד בסיר ללא מכסה כדי לצמצם את הנוזלים. ניתן להוסיף 2 כפות סוכר ע"מ לסייע לתהליך הצמצום. כשהנוזל מצטמצם ונהיה סמיך, הוא מוכן לשימוש.
2. סלק: חתכו סלק לחתיכות וטחנו בבלנדר. סננו את הנוזל ובשלו במחבת ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים והנוזל מסמיך.
צבע צהוב:1. מנגו: לטחון היטב בבלנדר. . לאחר הטחינה מבשלים במחבת ללא מכסה לצמצום הנוזלים. אפשר גם לסנן את התערובת לפני – לא חייבים.
2. כורכום: מבשלים עם מעט מים כ-10 דקות עד שהמים הופכים להיות צהובים. מוסיפים כף סוכר לכוס נוזל בערך וממשיכים לבשל בסיר ללא מכסה עד לצמצום.
צבע אדום:1. פטל / דובדבן / תותים / גמבה: לטחון היטב בבלנדר. לאחר הטחינה מבשלים במחבת ללא מכסה לצמצום הנוזלים. אפשר גם לסנן את התערובת לפני – לא חייבים.
2. רימון: סוחטים רימון במסחטת מיצים. מבשלים את הנוזל במחבת ללא מכסה לצמצום הנוזלים. כדי לסייע לתהליך, ניתן להוסיף מעט סוכר.
צבע כתום:1. גזר: לטחון את הגזר במסחטת מיצים. את המיץ לבשל במחבת ללא מכסה לצמצום הנוזלים. כדי לסייע לתהליך, ניתן להוסיף מעט סוכר.
2. גזר: בשלו בסיר עם מים למשך 30-40 דקות עד שהמים בסיר הפכו להיות בצבע כתום. סננו את הגזר והמשיכו לבשל את המים בלבד בסיר ללא מכסה כדי לצמצם את הנוזלים. ניתן להוסיף 2 כפות סוכר ע"מ לסייע לתהליך הצמצום. כשהנוזל מצטמצם ונהיה סמיך, הוא מוכן לשימוש.
(בצורה הזו מתקבל צבע פחות כתום מאשר בדרך הראשונה).
צבע חום:המיסו שוקולד מריר וערבבו יחד עם הקרם.