תבניות אפייה
תבנית קפיצית:
תבנית עגולה עם תחתית מתפרקת. נוח לאפות בה את העוגה מכיוון שאחרי האפייה פשוט משחררים את הקפיץ והעוגה משתחררת. כיום ניתן להשיג תבניות קפיציות עם תחתית זכוכית שהיא יפה להגשה.
רינג: זוהי תבנית מקצועית שמשתמשים בה בקונדיטוריות. מדובר על תבנית ללא תחתית כלל. במקום תחתית פשוט מצמידים נייר אפייה ביחד עם נייר כסף. היתרון בתבניות הללו שהעוגות שאופים בהן יוצאות גבוהות וישרות ממש כמו בקונדיטוריה.
אינגליש קייק:
תבנית צרה ומוארכת, בדרך כלל מכינים בה עוגות בחושות.
מאפינס: תבנית בעלת שקעים היוצרים לנו צורה עגולה של מאפינס. התבנית הקלאסית היא תבנית חלקה אך ניתן למצוא כאלה עם דוגמאות כמו פרחים ועיטורים שונים.
תבניות סיליקון: תבניות סיליקון פרצו אל השוק בסערה גדולה, הן קיימות במגוון גדלים, צורות ודוגמאות. נוח להשתמש בהן מהסיבה שנורא קל לחלץ את העוגה מהתבנית.
תבנית לפאי: תבנית נמוכה עם שוליים מסולסלים. התבנית היא בדרך כלל עגולה אם כי קיימות גם תבניות מרובעות ובצורות שונות.
תבנית פיירקס: תבנית מזכוכית חסינה לחום, ניתן לאפות בה עוגות, פשטידות ושלל מאכלים.