קציצות ברוטב פירות יבשים
מתכון מנצח לקציצות! הוא מתאים להכנה בט"ו בשבט בגלל הפירות היבשים אבל אצלי בבית הוא רץ כל השנה...
מומלץ להגיש לצד אורז לבן או קוסקוס.
מצרכים:לקציצות:500 גרם בשר טחון
1/2 בצל
2 כפות גדושות פירורי לחם
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק עוף
2 כפות מים
לרוטב:1 בצל
כוס שזיפים מגולענים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס משמשים מיובשים
1 כף סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
5 כוסות מים
אופן ההכנה:1. מתחילים להכין את הקציצות:
בעזרת מבוגר, קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ושמים בקערה ביחד עם שאר המרכיבים.
לשים את הכל ביחד (לא יותר מידי), מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
2. בינתיים מתחילים להכין את הרוטב:
בעזרת מבוגר קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים בסיר רחב עד שנהיה שקוף ומוסיפים את הסוכר.
3.
בעזרת מבוגר קוצצים את המשמשים היבשים לחתיכות קטנות ומוסיפים ביחד עם השזיפים והצימוקים.
4. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
5. כאשר המים רתחו, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ומתחילים בהכנת הקציצות.
6. מוציאים את העיסה של הקציצות מהמקרר ומכדררים כדורים קטנים.
7. בזהירות ו
בעזרת מבוגר, מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-40 דקות. מידי פעם מרטיבים את הקציצות עם הרוטב בעזרת כף ובודקים שיש מספיק מים, אם צריך מוסיפים עוד.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן או
קוסקוס.