פרוזן יוגורטמתכון מעולה לפרוזן יוגורט ממש כמו שקונים בגלידריות!
שימו לב- כדי להכין את המתכון, יש להקפיא מראש את היוגורט והתוספות כפי שמתואר במתכון.מצרכים לכוס אחת:גביע יוגורט טבעי 3% שומן
1 כף סוכר או דבש (אפשר להוסיף עוד אם רוצים מתוק יותר)
3/4 כוס תוספות שאוהבים - פירות / שוקולד / אגוזים / עוגיות וכו'
אופן ההכנה:1. מכניסים את גביע היוגרוט (כמו שהוא) למקפיא למשך מספר שעות עד שקופא לחלוטין.
2. מכינים את התוספות: חותכים את הפירות / שוקולד / עוגיות או כל תוספת אחרת שבחרנו, לחתיכות בגודל בינוני. מסדרים בשכבה אחת על מגש ומכניסים למקפיא למספר שעות. לאחר שהתוספות קפאו לחלוטין, אפשר להעביר אותן לשקית ולשמור במקפיא לפעמים הבאות, בצורה הזאת התוספות לא ידבקו אחת לשנייה.
3. לאחר שהיוגורט והתוספות קפאו לחלוטין, מוציאים את היוגורט מהמקפיא ונותנים לו להפשיר כחמש דקות מחוץ למקפיא על מנת שיהיה קל לחלץ אותו.
4. מוציאים את התוספות ומכניסים למעבד מזון / מערבל מזון וטוחנים מעט את התוספות בפולסים (2-3 פולסים, לא יותר!), מוסיפים את היוגורט והדבש / סוכר וממשיכים לטחון בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם משחתי כמו גלידה.
5. מעבירים לכוס הגשה ומתפנקים:)
רעיונות לתוספות:פירות: תות, אפרסק, מנגו, בננה, תפוח, ליצ'י, מלון, אננס, דובדבן, פטל, אוכמניות
תוספות מתוקות: מקופלת, קליק, עוגיות אוריאו, חלבה, עוגיות מצופות שוקולד, פקאן סיני, עדשים