מרשמלו ביתיאחרי שתנסו את המתכון של מרשמלו ביתי לא תרצו יותר לאכול את המרשמלו הקנוי...
המרשמלו יוצא אוורירי וטעים בטירוף, חובה לנסות!
מצרכים:1/2 כוס מים קרים
21 גרם ג'לטין
2 כוסות סוכר
1/2 כוס סירופ תירס
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
אם רוצים - מעט צבע מאכל
אבקת סוכר
אופן ההכנה:1. בקערה קטנה מערבבים עם 1/2 כוס מים קרים ואת הג'לטין ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
2. בסיר קטן על הגז (על אש גבוהה) מחממים יחד את הסוכר, סירופ תירס, מים ומלח ומביאים לרתיחה. כאשר זה רותח משאירים על הגז שימשיך לרתוח במשך דקה ומסירים מהאש.
3. במקביל, מוציאים מהמקרר את הקערה עם הג'לטין ומחממים במיקרוגל כ-30 שניות עד שהג'לטין נמס.
4. מעבירים את הג'לטין לקערת המיקסר המופעל ותוך כדי באטיות מוסיפים את התערובות שבסיר ומקציפים מספר דקות עד לקבלת קצף לבן ומבריק.
5. לאחר ההקצפה אם רוצים, מוסיפים מעט צבע מאכל ומערבבים בעדינות.
6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכסים בניילון נצמד.
7. משאירים את התבנית בטמפרטורת החדר למספר שעות עד להתייצבות.
8. כשהמרשמלו מוכן- מפזרים אבקת סוכר על נייר אפייה בנדיבות ומעבירים עליו את המרשמלו שחלצנו מהתבנית. מפזרים על הכל אבקת סוכר וחותכים לקוביות בעזרת סכין משומנת.