נשיקות
אין מי שלא אוהב נשיקות! במיוחד אם הן צבעוניות... ולמרות שלכולן יש את אותו הטעם, אנחנו חייבים לטעום מכל הצבעים:) להכין נשיקות זה נורא פשוט, כל מה שצריך זה להתאזר בסבלות עד שהן יאפו בתנור.
מצרכים:2 חלבונים (החלק הלבן של הביצה)
60 גרם סוכר
60 גרם אבקת סוכר
צבעי מאכל - עדיף ג'ל
אופן ההכנה:1. שוברים את הביצים, ומפרידים רק את החלק הלבן של הביצה - את החלק הצהוב, אפשר לשמור למתכון אחר. חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר כדי שההקצפה תהיה טובה וחזקה. כמו כן, חשוב לוודא שרק החלק הלבן של הביצה (חלבון) נשאר, במידה וחלק מהצהוב (חלמון) יכנס, לא נצליח להקציף את החלבונים.
2.
בעזרת מבוגר, מקציפים את החלבונים במיקסר עד שנהיים עננים לבנים. בשלב זה מתחילים להוסיף את הסוכר הרגיל באטיות. ממשיכים להקציף את החלבונים כ-10 דקות במהירות גבוהה.
3. בסיום ההקצפה, מנפים את אבקת הסוכר לתוך קערת המיקסר, ו"מקפלים" פנימה (מערבבים בעדינות רבה כדי לשמור על נפח הקצף). שימו לב לא לערבב יותר מידי, רק עד שאבקת הסוכר נבלעת בתערובת.
4. מוסיפים את צבע המאכל (מספיק ממש כמה טיפות) ומערבבים בעדינות. מומלץ להשתמש בג'ל מאכל (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות לאפייה) ולא בצבע נוזלי שרוכשים בסופר. הצבע הנוזלי משנה את המרקם של הנשיקות ולכן זה לא מומלץ.
5. מכניסים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים צורה שאתם אוהבים על מגש עם נייר אפייה.
6.
בעזרת מבוגר אופים את הנשיקות בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך כשעתיים, עד שהנשיקות יבשות לחלוטין (מומלץ לטעום כדי לבדוק שאכן הן יבשות לחלוטין ולא רטובות מבפנים).
7. לאחר האפייה, ניתן לשמור את הנשיקות בכלי אטום למשך שבועיים.