עוגיות חמאה
עוגיות חמאה נימוחות שנמסות בפה.... ההכנה שלהם לוקחת בדיוק כמה דקות והמתכון הוא פשוט וקל...
אבל כשהן יוצאות מהתנור.... נראה אתכם מצליחים להפסיק לנשנש אותן!
מצרכים :
2 וחצי כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה מלוחה רכה (מגיעה בעטיפה בצבע זהב של "תנובה")
3/4 כוס סוכר
חצי כפית סודה לשתיה
1 ביצה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מכניסים את החמאה הרכה, קמח, סוכר וסודה לשתיה ולשים היטב. כעת יש ללוש את כל החומרים לכדי כדור.
2. לאחר שכל החומרים התאחדו, מוסיפים את הביצה ושוב יש ללוש את בצק עד שהוא יהיה אחיד, חלק וגמיש
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של חצי שעה
4. מוציאים מהמקרר וקורצים (חותכים מהבצק) עיגולים קטנים, מגלגלים לכדור ומועכים מעט.
5.
בעזרת מבוגר מסדרים את העוגיות על מגש אפיה מרופד בנייר אפיה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות.
6.
בעזרת מבוגר מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר מעט...
בתיאבון!
טיפ! כדי להפוך את העוגיות שלכם למעוצבות יותר, השתמשו בגב המזלג כדי ליצור פסים על העוגיה!