עוגיית ענק מקושטתעוגיית שוקולד צ'יפס גדולה טעימה להפליא מעוטרת בזילוף.
מתכון כיפי במיוחד להכין יחד עם כל המשפחה!
המתכון באדיבות:
אהבה מעוגה ראשונה** מתכון זה מתאים לעוגייה גדולה +עוגיות קטנות
מצרכים: 2 כוסות קמח
1/2 כפית א.סודה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה מאד
1/2 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
200 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:1. בעזרת מבוגר, לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 בנייר אפייה.
2. בקערה בינונית לנפות קמח, סודה לשתייה ומלח. לשים בצד.
3. במיקסר- להקרים חמאה ושני סוגי סוכר עד לקרם בהיר. להוסיף ביצה +חלבון ותמצית וניל ולערבב.
4. להוסיף, את תערובת הקמח ולערבב עד שהבלילה אחידה.
5. להוסיף שוקולד צ'יפס לערבב עד שנטמע.
6. להעביר חלק מהבלילה לתבנית העגולה לשטח את הבלילה .משאר הבלילה ניתן להכין עוגיות קטנות- לקחת כפית בלילה להניח על תבנית מרופדת,יש לשמור על רווח בין העוגיות .
7. לאפות כחצי שעה או עד שקצות העוגיה הופכים חום זהוב ולצנן היטב.
8. לאחר הצינון ניתן לקשט ולזלף בעזרת: שמנת מתוקה + כוס חלב + אינסטנט פודינג .לחלק את הקצפת לקערות להוסיף צבע מאכל על פי הקישוט המבוקש ולזלף בכיף.