מתכון וטיפים להכנת סופגניותהחלטתם להכין סופגניות בבית? אז נכון שמדובר בעבודה לא ממש פשוטה... אבל זה הכיף בחנוכה!
הנה מתכון לסופגניות של קונדיטורית עיני, מתכון בטוח לסופגניות מוצלחות ממש כמו בקונדיטוריה (ולכן המידות הן מאוד מדויקות, יש לשקול במשקל). כל מה שאתם צריכים זה לדאוג למילויים...
מצרכים:1 קילו קמח
150 גרם סוכר
100 גרם שמן
15 גרם מלח
50 גרם שמרים טריים
2 ביצים
תמציות טעם - וניל ולימון
400 גרם מים
אופן ההכנה:1. בקערת המיקסר מערבבים: קמח, סוכר, שמן ומלח.
2. מוספים: שמרים, ביצים ותמציות טעם ומערבבים.
3. מוסיפים את המים ולשים 5-7 דקות.
4. מכסים את הקערה עם הבצק בנניילון נצמד / מגבת ומתפיחים.
5. לאחר ההתפחה, לשים את הבצק שוב פעם בידיים ויוצרים כדורים. מתפיחים שוב כשעה וחצי.
6. לאחר ההתפחה, מחממים מחבת עמוקה ל 120-150 מעלות ומטגנים את הסופגניות כ 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה.
7. כשהסופגניות מוכנות, לפזר אבקת סוכר ולמלא במילוים שאוהבים.
טיפים חשובים!1. הקפידו על זמני ההתפחה על מנת לשמור על בצק אוורירי ולא דחוס.
2. אל תטגנו את הסופגניות בשמן חם מידי. השמן צריך להיות על 120-150 מעלות.
3. כאשר מעבירים את הסופגניות לשמן החם, יש לעשות זאת בעדינות רבה כדי לא לפגוע בצורתן. ניתן להניח מתחת לכל סופגנייה נייר אפייה ולהיעזר בו כאשר מעבירים את הסופגנייה לשמן.
4. מלאו את הסופגניות בעודן חמות.
למילויים וציפויים לסופגנייה לחצו כאן