נכון שבחנוכה נהוג לאכול מתכונים שיש בהם הרבה שמן כדי לציין את נס כד השמן... אבל מותר וכדאי גם לשלב מאכלים שעדיין מסמלים את החג אבל בלי הרבה שמן בכלל... בכל זאת, צריך לשמור על הבריאות גם בחנוכה :)מצרכים:1/2 קילו קמח לבן בהיר1 שקית שמרית1/2 כוס סוכר1 שקית סוכר וניל1 ביצה3/4 כוס חלב פושר100 גרם חמאה רכה מאוד1 כפית מלחאופן ההכנה:1. לתוך קערה גדולה מכניסים את הקמח, השמרים, הסוכר והסוכר וניל ומערבבים2. מוסיפים את הביצים, החמאה והמלח ומערבבים מעט.3. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי לישה.4. מעצבים את הבצק לכדור (די דביק), מכניסים לקערה ומכסים בניילון נצמד. נותנים לבצק לתפוח מחוץ למקרר עד שמכפיל את נפחו (כשעה)5. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו לנייר אפייה ומשטחים אותו לעובי של 4 מ"מ בערך6. בעזרת חותכן עוגיות בצורת עיגול, חותכים את הבצק ומשאירים מרווחים בין הסופגניות7. מכסים את המגש במגבת מטבח ומתפיחים את הסופגניות כ-20 דקות נוספות.8. בעזרת מבוגר מחממים תנור ל-190 מעלות.9. בעזרת מבוגר מכניסים את הסופגניות לתנור ל-6 דקות בערך, עד שמזהיבות10. בעזרת מבוגר מוציאים מהתנור, ממלאים באחד המילויים או הציפויים המומלצים אוכלים ונהנים!