סופגניות לחנוכה ממש כמו בקונדיטוריה, מצריך קצת מאמץ אבל שווה כל רגע של עבודה... תתחילו לחשוב איזה מילויים אתם רוצים להכניס לתוך הסופגניה שלכם...מצרכים ל-25 סופגניות:1 שקית "שמרית"6 כוסות קמח לבן בהיר6 כפות סוכר2 כפיות מלח3 ביצים1 כף תמצית וניל1 כף ברנדי6 כפות שמן1 כוס מיםלטיגון: 1 ליטר שמןאופן ההכנה:1. לקערה גדולה מכניסים את כל החומרים למעט המלח והמים ומערבבים היטב2. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב3. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כ-8 דקות עד שהבצק גמיש ורך למגע4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח מחוץ למקרר עד שמכפיל את הנפח שלו (בערך כשעה)5. לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האויר מעט ויוצרים 25 כדורים עגולים. את הכדורים יש להניח על מגש משומן מעט כדי שהסופגניות לא יידבקו או יתייבשו, ולכסות אותם במגבת מטבח. הסופגניות שוב צריכות לתפוח עד שמכפילות את עצמן בגודל (בער כשעה).6. לאחר התפיחה השניה, בעזרת מבוגר מחממים את השמן בסיר גדול. יודעים שהשמן חם מספיק כאשר מכניסים לתוכו כף עץ ונוצרות סביבו בועות - הזהרו! השמן חם מאוד ואין לגעת בו או להתקרב אליו! שלב זה הוא בעזרת מבוגר בלבד!7. בעזרת מבוגר מכניסים בעדינות את הסופגניות לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה8. בעזרת מבוגר, מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג9. לאחר שהסופגניות התקררו מעט אך עדיין חמות, ממלאים או מצפים את הסופגניות באחת ההצעות ב: מילויים וציפויים לסופגניותאוכלים ונהנים! חנוכה שמח...