עוגת גבינה לפסחמתכון לעוגת גבינה מעולה שמותאמת במיוחד לפסח! אחרי שתכינו אותה פעם אחת, זה יהיה המתכון הקבוע שלכם כל השנה, ולא רק בפסח...מצרכים:200 גרם עוגיות כשרות לפסח (איזה סוג שאוהבים)
50 גרם חמאה מומסת
3 גביעי גבינה לבנה - 750 גרם סך הכל
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
6 ביצים מופרדות (חלבונים וחלמונים בנפרד)
3 כפות קמח תפוח אדמה
אופן ההכנה:1.
בעזרת מבוגר טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים קטנים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
2. משטחים את תערובת הפירורים בתבנית.
3.
בעזרת מבוגר מקציפים את החלבונים (החלק הלבן של הביצה) במיקסר עד שנוצרות בועות לבנות. בשלב זה מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים על מהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה.
4. בקערה נפרדת טורפים את הגבינה, סוכר וניל וחלמונים. מוסיפים בהדרגה את קמח תפוחי האדמה.
5. מקפלים בעדינות את הקצפת שהקצפנו לתוך תערובת הגבינה.
6. מעבירים את הבלילה של העוגה לתבנית האפייה עם הפירורים ששטחנו.
7.
בעזרת מבוגר מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים עד שהעוגה מתייצבת.
8. לאחר שהעוגה מוכנה, נותנים לה להתקרר מעט ומעבירים למקרר ל-4 שעות.