טו בשבט - עוגת פירות יבשים
איך אפשר לחגוג את החג הנפלא הזה מבלי לאכול פירות יבשים?
ובכן מה טוב יותר מעוגה עסיסית שמכילה בתוכה את כל הפירות היבשים שאנחנו הכי אוהבים?
מצרכים: 4 ביצים
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס משמש יבש
1/2 כוס תמרים - רצוי ללא גלעין
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס צימוקים
אופן ההכנה:
1. מגלענים (מוצאים את הגלעין) את התמרים ובעזרת מבוגר חותכים לחתיכות קטנות את כל הפירות היבשים והאגוזים
2. בקערה גדולה מכניסים את הביצים, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל
ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס בתערובת
3. לקערה אחרת מנפים את הקמח ומכניסים לתוכו את הפירות היבשים ומערבבים.
מעבירים את הקערה עם הקמח והפירות היבשים לקערה עם החומרים הרטובים ומערבבים מעט , רק עד שהתערבות אחידה
4. משמנים מעט 3 תבניות אינגליש קייק ומחלקים את התערובת של העוגה בין התבניות
5.
בעזרת מבוגר מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-40 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש
טיפ!
ניתן להחליף את הפירות היבשים בכל סוג אחר שאוהבים! מומלץ רק שהפרי לא יהיה קשה מידי כמו בנה מיובשת לדוגמא
חג טו בשבט שמח!