עוגת שוקולד לפסחהאמת היא שאת העוגה הזאת אנחנו מכינים באופן קבוע כל השנה, אבל מה שהכי כיף במתכון הזה זה שהוא לא מכיל קמח, לכן אפשר להכין את העוגה גם בפסח! מצרכים לעוגה:6 ביצים
6 כפות סוכר
4 כפות קקאו
2 כפות שמן
מצרכים לקרם וניל:1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
מצרכים לציפוי שוקולד:150 גרם שוקולד (חפיסה וחצי)
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:1. מפרידים את הביצים: את החלבון (הלבן) מכניסים לתוך קערת המיקסר, ואת החלמון (הצהוב) מכניסים לתוך קערה נפרדת. שימו לב לב שחשוב מאוד שהחלבון והחלמון לא יתערבבו. במידה וחלמון יכנס לקצף של החלבונים, לא תצליחו להקציף את החלבונים לקצפת.
2.
בעזרת מבוגר מקציפים את החלבונים במיקסר עד שמתקבלות בועות לבנות. בשלב זה מתחילים להוסיף את הסוכר באטיות וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף חזק.
3. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים בצורה ידנית את השמן והחלמונים. חשוב לערבב בצורה עדינה מאוד כדי לשמור על הנפח של הקצפת.
4. מוסיפים את הקקאו בעדינות - חשוב לא לערבב יותר מידי. אם נוצרים לכם מעט גושים של הקקאו, זה בסדר- אחרי האפייה הם יצאו כמו גושי שוקולד טעימים.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ו
בעזרת מבוגר אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות.
6. כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ונותנים לה להתקרר.
7. לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הקרם- מכניסים את החלב, השמנת ואינסטנט פודינג וניל לקערת המיקסר, ו
בעזרת מבוגר מקציפים היטב לקצפת יציבה. מורחים את הקרם על העוגה ומיישרים.
8. מכינים את ציפוי השוקולד-
בעזרת מבוגר ממסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד עד שנוצר ציפוי שוקולדי אחיד. שופכים על העוגה ומצפים את כל החלק העליון.
9. מכניסים את העוגה למקרר לשעתיים להתקררות.