ריבת תפוחיםמתכון קל וטעים לריבת תפוחים שתעשה לכם שנה מתוקה במיוחד!
הכניסו לצנצנת יפה עם סרט צבעוני, ויש לכם מתנת חג מושקעת שכל אחד ישמח לקבל!
מצרכים:1 קילו תפוח עץ ירוק
1 קילו סוכר
1 מקל קינמון
1 לימון סחוט
אופן ההכנה:1. קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. שומרים את הליבה של שני תפוחים, מכניסים לשקית בד וקושרים היטב.
2. חותכים את התפוחים לריבועים קטנים.
3. לתוך סיר מכניסים את התפוחים החתוכים, סוכר, מקל קינמון, מיץ לימון ושקית הבד עם ליבת התפוחים.
4. מבשלים את כל המצרכים יחד על אש גבוהה עד לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה.
5. כשהריבה מוכנה מסירים מהאש. בזהירות רבה מוציאים את מקל הקינמון ושקית הבד.
6. את הריבה יש להעביר לצנצנת שעברה עיקור- שוטפים היטב במים וסבון את הצנצנת והמכסה ומיבשים במגבת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים כ-10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את הצנצנות להתקררות בתנור.
7. לאחר העיקור, ממלאים את הצנצנות בריבה (בעודנה חמה) וסוגרים עם המכסה.