סלסילות קדאיף ממולאותקינוח מרשים וטעים במיוחד שרק נראה קשה לביצוע, אבל בפועל מדובר בדקות של הכנה! הרעיון התחיל מליצור קינוח המדמה 3 ביצים בקן ומשם הכל התגלגל לקינוח שלם... הבנוי משיערות קדאיף, נשיקות, קרם וניל ותותים.
מי שרוצה להכין קינוח סופר מהיר ועדיין טעים ומרשים, אפשר פשוט לוותר על ה"ביצים" (נשיקות) המוחבאות בפנים או אפילו לשים נשיקות קנויות.*שימו לב שבקלות ניתן להפוך את הקינוח לפרווה (טיפ בסוף המתכון)מצרכים לקדאיף: (כ-35 יחידות)300 גרם שיערות קדאיף - (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה ולעתים גם בסופרים)
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם אבקת סוכר
מצרכים לנשיקות:1 חלבון
30 גרם סוכר
30 גרם אבקת אפייה
מצרכים לקרם:2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 חבילת תותים
אופן ההכנה:
1. מתחילים להכין את סלסילות הקדאיף: פותחים את השיערות ומערבבים עם אבקת הסוכר והחמאה המומסת. מסדרים בתבניות מאפינס (בתחתית ובדפנות) ו
בעזרת מבוגר מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים עד שהסלסילות מזהיבות ומוציאים מהתנור.
2. מכינים את הנשיקות: מאחר ושלב זה לוקח זמן, אני ממש ממליצה פשוט לקנות נשיקות קטנות מוכנות או לוותר עליהן, אבל אם בכל זאת החלטתם להכין...
בעזרת מבוגר מקציפים את החלבון עד שנוצרות בועות לבנות, מוסיפים את הסוכר הרגיל וממשיכים להקציף כ-10 דקות עד שנוצר קרם לבן ויציב. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקפלים בעדינות לתוך הקצף. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים נשיקות קטנות.
בעזרת מבוגר מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ואופים כ-3 שעות עד שהנשיקות יבשות לחלוטין.
3. מכינים את הקרם:
בעזרת מבוגר מקציפים במיקסר את השמנת עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה. במקביל ו
בעזרת מבוגר, חותכים את התותים לקוביות קטנות.
4. מרכיבים את המנה: בתוך כל סלסילת קדאיף מניחים 2 נשיקות קטנות, מעל מזלפים קצפת ובסוף מפזרים תותים קטנים.
טיפ!כדי להפוך את המתכון לפרווה, החליפו את החמאה המומסת במחמאה או בתרסיס שמן ואת השמנת החליפו בשמנת צמחית.