עוגת "קינדר בואנו"אם אתם אוהבים את החטיף קינדר בואנו, העוגה הזאת היא בשבילכם! היא דורשת קצת עבודה, אבל היא בהחלט שווה את זה.*מי שרוצה לקצר תהליכים, ניתן לוותר על הכנת הבסיס ולהגיש בכוסות אישיות את המוס עם מקלות מרנג מעל.
מצרכים לבסיס העוגה קוטר 26:1/2 כוס + כף גדושה קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
3 ביצים מופרדות
1 כף שמן
מצרכים לקרם:2 שמנת מתוקה
200 שוקולד מריר
2 כפות מחית נוגט (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות לאפייה)
1 כף אינסטנט פודינג וניל
מצרכים למרנג:5 ביצים
150 גרם סוכר
150 גרם אבקת סוכר
30 גרם קקאו
אופן ההכנה:1. מתחילים בהכנת הקרם: מחממים בסיר קטן מיכל אחד של שמנת עד לסף רתיחה. בצלוחית קטנה שוברים את השוקולד לקוביות. כשהשמנת הגיעה לסף רתיחה, שופכים אותה על השוקולד ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
2. מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר במיקסר על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הקקאו ואבקת הסוכר בעדינות. מכניסים לשקית זילוף ומזלפים "צינורות" ארוכים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות במשך כשעתיים (עד שהמרנגים יבשים לחלוטין)
3. מכינים את בסיס העוגה: במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצפת יציבה. בקערה נפרדת מערבבים את השמן עם החלמונים ומוסיפים בעדינות לקצפת. לבסוף מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה בתנועות קיפול. שופכים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
4. ממשיכים בהכנת הקרם: לאחר שהשוקולד יתייצב במקרר, מעבירים אותו לקערת המיקסר, מוסיפים מיכל שמנת וכף אינסטנט פודינג ומקציפים יחד לקצפת יציבה.
מרכיבים את העוגה:1. מניחים את בסיס העוגה בתוך תבנית רינג קוטר 26 עם שקף.
2. שופכים מעל את הקרם (שומרים כשלוש כפות בצד להמשך) ומיישרים.
3. מעבירים את העוגה למקפיא עד להגשה (לפחות שעה)
4. לפני ההגשה, שוברים לחתיכות את צינורות המרנג. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומשחררים מהתבנית. מורחים על העוגה את הקרם ששמרנו בצד (רק על החלק העליון של העוגה) ומסדרים בצורה חופשית את המרנגים.