עוגת ריינבועוגה מצבעונית ושמחה המכילה בתוכה את כל צבעי הקשת (או את הצבעים האהובים עליכם...).
העוגה הזאת היא הצלחה מסחררת בכל מסיבה או יום הולדת וגם כיפית מאוד להכנה. אז קדימה לעבודה...מכינים בלילה של עוגה לבנה שאוהבים. מומלץ להשתמש במתכונים עם עוגות רכות וקלות כמו טורט ופחות עוגות כבדות ודחוסות... קחו בחשבון שמדובר בעוגה גבוהה (6 שכבות) והמטרה שהיא תהיה גם יפה וגם טעימה.
הנה מתכון מומלץ לעוגת ריננבו. כדי שהעוגה תצא גבוהה יותר, הכינו כמות וחצי מהבלילה או כמות כפולה (תלוי כמה גבוהה אתם רוצים שהעוגה תצא).
מצרכים לעוגה:4 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי או קנוי)
2 וחצי כוסות קמח תופח
מצרכים לקרם:2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
אופן ההכנה:1. בעזרת מבוגר מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במשך מספר דקות
2. מוסיפים את הסוכר וניל, שמן ומיץ התפוזים ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
4. מחלקים את הבלילה ל-6 קעריות. לכל קערית מוסיפים מעט צבע מאכל בצבע שונה וערבבו.
5. יש לאפות כל בלילה בנפרד. שופכים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 או 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות לכל עוגה.
6. לאחר שאופים את כל העוגות, מחכים שיתקררו ולאחר מכן מכינים את הקרם- מקציפים את כל המרכיבים יחד לקצפת יציבה.
7. בונים את השכבות: מסדרים על צלחה את השכבה הראשונה ומורחים עליה קרם. מניחים מעל שכבה שנייה ומורחים קרם וכן הלאה. בסיום מצפים את כל העוגה בקרם.
טיפים:1. העוגה יוצאת יפה כאשר צובעים את השכבות בצבעי הקשת לפי הסדר מהחלק התחתון יותר לחלק העליון: סגול, כחול, ירוק, צהוב, כתום, אדום.
2. מומלץ להשתמש בג'ל מאכל כדי לצבוע את השכבות. צבע מאכל נוזלי שקונים בסופר לא נותן צבעים חזקים והתוצאה תהיה פחות יפה.
3. לא כל מתכון של עוגה בחושה מתאימה במקרה הזה. כמובן שהעוגה תצא יפה וגבוהה, אבל חשוב שגם תהיה אכילה... לכן השתמשו במתכונים של עוגות רכות וקלילות.
4. לפני שמורחים את הקרם, ודאו שהעוגות התקררו לחלוטין.