קאפקייק פופקורןאל תתבלבלו... זה לא באמת פופקורן, זה רק נראה ככה! בפנים מסתתרת לה עוגת שוקולד מתוקה ומעל מסודרים להם מרשמלו קטנים שנראים בדיוק כמו פופקורן. רוצים להכין את זה בעצמכם? הנה ההסבר לאיך עושים את זה...*שימו לב, מה שהופך את הקאפקייק למדליקים יותר זה הנייר פסים אדום-לבן שעוטף אותם. לצורך כך מומלץ לרכוש מראש עטרות נייר כאלה מיוחדים לקאפקייק, או לחלופין ליצור אותם מבריסטול לבן שעליו מציירים פסים אדומים ומדביקים סביב הקאפקייק לאחר האפייה.
מצרכים לקאפקייק:11/2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס שמן
1 ביצה
1 כוס מים פושרים
מצרכים לקרם:1 שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
ל"פופקורן":1 חבילה מרשמלו קטנים (ניתן להשיג בחנויות המתמחות לאפייה)
אופן ההכנה:1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סוכר וקקאו.
2. בקערה נוספת מערבבים את הביצה, השמן והמים.
3. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים רק עד שהבלילה חלקה ובלי גושים, לא לערבב יותר מידי.
4. משמנים תבנית מאפינס/ עטרות נייר ומוזגים לתוכן את הבלילה - ממלאים 3/4 גובה.
5.
בעזרת מבוגר אופים את העוגות כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי.
6. מצננים את העוגות ובינתיים מכינים את הקרם - מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד שנוצר קרם חזק ויציב.
7. מורחים או מזלפים מעט קרם על כל קאפקייק.
8. גוזרים כל מרשמלו קטן לחצי בצורה אלכסונית לאורך, מסובבים חצי אחד ומצמידים בחזרה לשני כך שנוצרת צורה של פופקורן. (מומלץ לעשות כמה ניסויים בהתחלה לראות איך הצורה שאתם הכי אוהבים). ברגע שגוזרים את המרשמלו, הם דביקים וניתן להדביק אותם אחד לשני.
9. מסדרים את המרשמלו על העוגות עם הקרם.