טארטלט פירותטארטלט פירות מרשים עם קרם וניל, קינוח טעים שאף אחד לא ירגיש שהוא פרווה...*את הקלתית של הטארטלט ניתן לאפות בתבניות מאפינס או תבניות פאי אישיות.
מצרכים:1
1/3 כוסות קמח רגיל
100 גרם (חצי חבילה) מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
מעט גרידת לימון
מצרכים לקרם:2 שמנת צמחית
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
לקישוט:כל פרי שאוהבים
אופן הכנת הקלתית:1. במעבד מזון מעבדים את כל החומרים יחד עד שמתקבל כדור בצק. (ברגע שמתקבל כדור, לעצור ולא להמשיך לעבד).
2. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. לאחר חצי שעה, מוציאים מהמקרר ומרדדים (עובי של בערך חצי ס"מ). קורצים עיגולים בגודל התבניות שלכם כך שיספיק גם לשוליים ומסדרים בתבנית (לא משמנים את התבניות).
4. לאחר שהבצק מסודר בתבניות, מחוררים את הבצק עם מזלג ומכסים אותו בנייר אפייה. מעל נייר האפייה שופכים קטניות (שעועית / אפונה/ עדשים וכו') כדי שיהוו כמשקולת שהבצק לא יתרומם.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות. לאחר 20 דקות, מסירים את ניירות האפייה עם הקטניות ואופים 15 דקות נוספות, עד שהקלתית מקבלת צבע זהוב ויפה.
6. מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
מכינים את הקרם:מקציפים במיקסר על מהירות גבוהה את הקרם - מכניסים את כל החומרים יחד. שימו לב להקציף רק עד לקבלת קצפת יציבה ולעצור. הקצפת יתר "תשבור" את הקרם.
מרכיבים את הטארטלט:ממלאים כל טארטלט בקרם (למראה יפה, לזלף את הקרם עם צנטר), מעל לסדר פירות חתוכים שאתם אוהבים.