קינוח תותים וקרם בכוסות אישיותקינוח טעים, קל להכנה ומרשים במיוחד... וכמובן- פרווה!מצרכים לרוטב תותים:סלסילת תותים טריים / חבילה תותים קפואים מופשרים
3 כפות אבקת סוכר
מצרכים לקרם:2 שמנת צמחית
1 אבקת קרם פטיסייר (קונים בסופרים, נמצא ליד האינסטנט פודינג)
מצרכים לשטרויזל - (פירורי עוגייה פריכה):1 כוס קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
100 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות.
אופן ההכנה:מכינים את השטרויזל:1. במעבד מזון או בידיים- מערבבים את הקמח עם הסוכר.
2. מוסיפים את החמאה ומעבדים אותה עם הקמח והסוכר בפולסים עד שמתקבלים גושים קטנים (לא להגיע למצב של פירורים ממש). אם עושים באופן ידני- פשוט מפוררים את החמאה ביחד עם הקמח והסוכר עד לקבלת גושים קטנים.
3. מפזרים את השטרויזל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 כ-15-20 עד שמתקבלים פירורים זהובים.
מכינים את הרוטב תותים:בבלנדר טוחנים יחד תותים ואבקת סוכר. מומלץ לטחון גס כך שיישארו חתיכות תות ולא ממש רוטב נוזלי.
מכינים את הקרם:במיקסר מקציפים יחד את השמנת ואבקת קרם פטיסייר על מהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
מרכיבים את הקינוח:1. מוזגים לכל כוס מעט מרוטב התותים.
2. מזלפים מעל קרם.
3. מניחים פירורי שטרויזל (שהתקררו)
4. מזלפים שוב מהקרם.