סלט תפוחי אדמה
אומנם קוראים לזה סלט תפוחי אדמה, אבל יש בזה גם ביצים וגם מלפפון חמוץ.
יש כאלה שנוהגים לשים בסלט הזה גם גזר מבושל ואפונה...
אבל המתכון הזה טעים ככה איך שהוא. זה סלט שהוא ממש יכול להיות מנה ראשונה!
יש הנוהגים לאכול את הסלט הזה במיוחד בפסח אבל הוא בהחלט מתאים לכל השנה!
מצרכים ל-4 מנות:
3 תפוחי אדמה בינוניים
4 ביצים
4 מלפפון חמוץ
1 כף גדושה מיונז
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר את הביצים ותפוחי האדמה וממלאים את הסיר במים.
2.
בעזרת מבוגר מבשלים את הביצים ותפוחי האדמה עד שתפוחי האדמה מתרככים מאוד.
3. בזהירות
ובעזרת מבוגר מסירים את הסיר מהאש ומסננים את המים.
4. מחכים שהביצים ותפוחי האדמה יתקררו ולאחר מכן מקלפים את תפוחי האדמה והביצים.
5.
בעזרת מבוגר חותכים לריבועים קטנים את הביצים, תפוחי האדמה ומלפפון חמוץ ושמים בקערה.
6. מוסיפים את המיונז, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
7. מסדרים בצלחת הגשה ואוכלים!